Meclis'te Veli Ağbaba rüzgarı: AKP'lileri çok kızdıran sözler

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gümrük Kanununda değişiklik için toplanan Genel Kurulda AKP'lilere zehir zemberek sözlerle yüklendi. Ağbaba; Osman Öcalan'dan, Trump'ın mektubuna kadar birçok konuya değindi.

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yapılan gümrük kanununda değişiklik gündemli toplantıda AKP'ye ve Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi.

TRUMP MEKTUBU

ABD Başkanı Trump'ın mektubuna yanıt verilmemesini eleştiren Ağbaba, "Süt dökmüş kedi gibisiniz" deyince AKP grubundan uğultular yükseldi. Ağbaba, "Bu mektubu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yazmış olsa 2 Milyon TL’lik tazminat davası açardınız; il-ilçe örgütlerinizi ayağa kaldırırdınız. Bunu bir gazeteci yazsa cezaevine atardınız. Biri Facebook’ta paylaşsa dava açardınız. Ama Trump söyleyince; süt dökmüş kedi gibisiniz" dedi.

"ALLAH BELASINI VERSİN"

Ağbaba sözlerine, "Allah terörist ağzıyla konuşanların belasını versin" sözleriyle devam edince tüm sıralardan 'amin' sesleri yükseldi. Bunun üzerine Ağbaba, "Tacizci, tecavüzcü, MİT'in ve Emniyetin kırmızı bültenle aradığı Osman Öcalan'ı TRTye çıkarların da Allah belasını versin! Oy derdine terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu TRT’de yorumlayanların da Allah belasını versin." sözleriyle devam edince yine AKP grubundan uğultular yükseldi.

AKP'DEN YANIT

"Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı, milli meselelerde teröristlerin ağzıyla konuşma züllünü size yaşatmamalıydı" diyen AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Mektubu ve eklerini Sayın Cumhurbaşkanımız yırtıp çöp sepetine atmış. 'Suriye'ye girmeyeceksiniz.' denmiş, girilmiş. Dokuz gün harekat yapmışız ve sonra tıpış tıpış Beştepe'ye gelmişler, masamıza oturup bizim tezlerimizin altına imza atmışlar. Bu başarı hepimizin başarısı arkadaşlar. Yazık ve ayıp, ayıp" değerlendirmesinde bulundu.

Akbaşoğlu mektuba en güzel cevabın harekat olduğunu ve sahada yanıt verildiğini söyledi. Türkiye'nin hem Rusya ve hem ABD'ye tezlerini kabul ettirdiğine işaret eden Akbaşoğlu, büyük bir zafere imza atıldığını belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :