Meclis’te Uludağ tepkisi: Beton yığınına çevirecekler

Meclis’te Uludağ tepkisi: Beton yığınına çevirecekler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP’nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili “Uludağ’ı beton yığınına çevirecekler. Bu bir başlangıç olacak belli ki, Uludağ’da buna başlayacaklar arkasından Kaz Dağları Alan Başkanlığı mı yaratacaklar? Doymadınız mı?” dedi.

CHP’li Ali Öztunç, TBMM’de bugün milletvekilleriyle AKP’nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, teklifin geri çekilmesi için imza toplayan Bursa Su Kollektifi, İklim Adaleti Komisyonu ve Ekoloji Birliği temsilcileri de katıldı. “Birileri para kazanacak diye 5’li çete, damatlar, sanatçıların damatları, bazı holdingler para kazanacak diye Bursa’yı, Uludağ’ı talan edin” diyen Öztunç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“AKP hükümeti bu defa da giderayak kafayı Uludağ’a taktı. Uludağ’ı peşkeş çekme derdinde, Uludağ’ı talan etme derdinde bu nedenle de bir yasa tasarısı hazırladılar, Uludağ Alan Başkanlığı adı altında. Uludağ’da 13 bin hektarlık bir milli parklar alanı var. ‘2 bin hektarını alan başkanlığı yapacağız’ diyorlar. Bu burada kalmayacak biliyoruz. 2 olacak 3, 3 olacak 6, 6 olacak 12. 12 bin 15 bin hektarı gıdım gıdım turizme açıyoruz bahanesiyle açacaklar ve canım Uludağ’ı beton yığınına çevirecekler.”

Tasarının neredeyse her cümlesinde turizmden bahsedildiğine dikkat çeken Öztunç, Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerinin altını çizdi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :