Meclis'te Fenomen Tartışması!

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son dönemlerde dilimizden düşmeyen ne kadar fenomen varsa saydı iktidarı eleştirdi. Ağbaba, fenomenler için "Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmelerinde CHP adına Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuştu.

"BUNLARI SİZ BAŞIMIZA BELA ETTİNİZ"

Ağbaba, kürsüye elinde fotoğraflarla çıktı. İlk olarak dün Pençe Kilit Operasyonu sırasında yaşamını yitiren 6 askerden biri olan Piyade Er Yasin Karaca'nın Tokat'taki evinin fotoğrafını Genel Kurul'a gösteren Ağbaba, şunları dile getirdi:

Ağbaba; "İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" dedi.

"BUNLARIN TEK ÖZELLİĞİ..."

Ağbaba şu ifadeleri kullandı: "Şu fotoğrafa hepiniz ibretle bakın, bu fotoda yoksulluk, ibretlik bir vaka var. Suriyelilere ev yaparlar İdlib'te, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar. Türkiye'nin fotoğrafıdır bu, bunların tek özelliği bundan da siyaset yaparak şehit tabutları üzerinde konuşmaktır.

Ülkenin düşmüş olduğu durum bu; Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımına vize verilmemiş. Avrupa hedefleyenler bugün Avrupa'nın gözünde üçüncü sınıf Afrika ülkesine düşmüş durumdalar."

"MÜLAKAT KALDIRILDI MI, KALDIRILMADI"

Ağbaba son olarak mülakat vaadinin neden yerine getirilmediğini sordu:

Ağbaba, "Bu seçimden sonra yapılan ilk bütçe, fakir fukaranın çocuğu mülakat kaldırılacak diye size oy verdi. Mülakat kaldırdı mı kaldırılmadı. Çocuklarımızın geleceğini, umudunu yok ettiniz. Ev hanımlarına emeklilik priminin 3'te 1'ini kim ödeyecekti? Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ödeyecekti. Var mı bir gelişme yok. Aile Destekleri Sigortası, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun projesi... Her eve en az bir asgari ücret girecek dediler, oldu mu olmadı. 15 Temmuz gazilerine maaş bağlanamamış, Türkiye'nin geldiği durum bu." sözlerini söyledi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :