Meclis önünde güne damga vuran kare! Onlar bile yaşam dedi

Meclis önünde güne damga vuran kare! Onlar bile yaşam dedi
Düşmanlıkları dillere destan bir kedi ve köpek, TBMM'de görülen katliam düzenlemesi kabul edilirken güne damga vuracak bir poz verdi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 42 saati aşan görüşmelerde, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Teklif, 17 Temmuz'da başlayan görüşmelerde hayvan hakları savunucuları, STK'lar ve muhalefetin itirazlarına rağmen geçti.

HAYVANSEVERLER SALONA ALINMADI

Görüşmeler, komisyon salonunda yer olmadığı için Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Hayvanseverler salona alınmazken, sadece milletvekilleri, gazeteciler ve görevliler içeri girebildi. TBMM koridorlarında izleyiciler ve güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

KEDİLER KAPSAM DIŞINA BIRAKILDI

Teklifin görüşüldüğü ikinci günde, kediler kapsam dışı bırakıldı ve "ötanazi" ifadesi çıkarıldı. Görüşmeler sırasında bazı STK temsilcileri dinlendi. Muhalefetin değişiklik önergeleri AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

AKP VE MHP KABUL ETTİ

Son gün, AKP ve MHP'li üyeler, komisyon üyelerinin konuşmalarını dört dakika ile sınırlandırdı. Görüşmelerde toplamda 42 saat harcanarak, teklif AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

42 SAAT SONUNDA KABUL EDİLDİ BU KARE DAMGA VURDU

Yasanın kabul edildiği sırada TBMM'nin Dikmen kapısındaki bir kedi ve köpeğin yakın mesafedeki duruşu güne damga vurdu.

kedi-kopek-katliam-tbmm.jpg

Kaynak:ANKA