MEB'den 15 Temmuz temalı resim yarışması: Türk gençliğinden hainlere fırça

MEB'den 15 Temmuz temalı resim yarışması: Türk gençliğinden hainlere fırça
MEB, Türkiye genelinde resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerinin katılabileceği resim yarışması düzenlediğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, lise öğrencileri arasında “Türk Gençliğinden Hainlere Fırça” adıyla resim yarışması düzenliyor.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Derneği iş birliği ile bir resim yarışması açtı. “Türk Gençliğinden Hainlere Fırça” başlığı ile düzenlenen yarışmanın amacının, “Lise öğrencilerini 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü resim yoluyla ifade edebilmelerini teşvik etmek, resim diliyle millî birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak, sanatsal çalışmaları desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve öğrencilerimizi kalıcı eserler bırakmaya özendirmek” olduğu belirtildi.

Yarışmanın jüri üyeleri ile ilgili bilgi verilmedi

Yarışmaya, Türkiye genelindeki resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencileri katılabilecek. Resimler 35x50 mm boyutunda resim kâğıdına kuru boya, kara kalem ve pastel boya ile yapılacak. Yarışma için 11 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek. Kazananlar, 6 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

Yarışmada; Türkiye birinci, ikincisi ve üçüncüsü plaket ve resim seti ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılan tüm resimler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak etkinliklerde kullanılabilecek ve herhangi bir telif hakkı ödenmeyecek.

MEB tarafından yayınlanan yarışma şartnamesinde, yarışmanın jüri üyeleri ve ödül töreni ile ilgili bilgilere yer verilmedi.

 

Kaynak:ANKA

Etiketler :