MEB Resmen Açıkladı: Türkiye'nin Tamamında Son Aşamaya Gelindi

MEB Resmen Açıkladı: Türkiye'nin Tamamında Son Aşamaya Gelindi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ile yapılan toplantının ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Tekin, yeni müfredat çalışmasında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Türkiye'de ilk ve ortaöğretimin içeriğini kapsayacak ve 81 ilde uygulanacak yeni müfredat çalışmalarında son aşamaya gelindi.

MÜFREDAT ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurul ile sona yaklaştıkları müfredat çalışmaları ve eğitimde atacakları yeni adımlar hakkında istişareler gerçekleştirdiklerini belirtti.

ŞUBAT AYININ SONUNDA DUYURULACAK

Bakan Tekin, yeni müfredatın Şubat ayı sonunda yapılacak lansman ile kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Bu açıklama ile, yarıyıl tatilinde yapılacağı konuşulan bilgilendirme toplantısının, ay sonuna ertelendiği ortaya çıkarken, okullarda devamsızlık sınırı ile ilgili de son detaylar netlik kazandı.

Yapılan müfredat değişikliğinin temelinde, öğrencilere daha etkin ve anlaşılır bir eğitim sunmak olduğunu belirten Bakan Tekin, sadeleştirme çalışmalarının önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

Etiketler :