MASAK, Kürşat Ayvatoğlu'nun gelirini araştırıyor

MASAK, Kürşat Ayvatoğlu'nun gelirini araştırıyor
Lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri ile gündem olan eski AK Parti Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu için MASAK devreye girdi.

Malvarlığının araştırıldığı Ayvatoğlu’nun özellikle lüks araç alım satım işlemlerinin incelendiği öğrenildi. Lüks bir araç içerisinde uyuşturucu kullandığı görüntüleri ortaya çıkan eski AK Parti Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu, savcılık tarafından önce gözaltına alınmış, ifadesinde “Kokain değil, pudra şekeriydi, şaka amaçlı çektik” deyince serbest bırakılmıştı.

Ancak daha sonra savcılık, araçta bulunan diğer üç kişiyi gözaltına almış, bu kişilerin “o pudra şekeri değil kokaindi” demesinin ardından Ayvatoğlu yeniden gözaltına alınmıştı.

İfadesinde bu kez itiraf eden ve uyuşturucu maddeyi nereden aldığını anlatan Ayvatoğlu, sulh ceza hakimliği tarafından konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

ankaragazetecisi.com'dan Alican Uludağ'ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın yönünü bu kez Ayvatoğlu’nun malvarlığına çevirdi. Lüks araçlara binen ve aylık geliri 30 bin TL olan Ayvatoğlu, gelirini “araç alım satımı yapıyorum” diyerek açıklıyordu.

Alınan bilgiye göre Ayvatoğlu’nun ifadesinin doğru olup olmadığı, malvarlığının gerçekten araç alım satımından olup olmadığının araştırılması için savcılık MASAK’a yazı gönderdi.

MASAK da Ayvatoğlu’nun geçmişe yönelik tüm malvarlığını incelemeye başladı. Hazırlanacak rapor, savcılığa gönderilecek. Eğer suçtan elde edilmiş bir malvarlığı bulgusu tespit edilirse bununla ilgili da adli işlem yapılacak.

Etiketler :