Marmaris'i Yaban Domuzları Sardı: Belediye Harekete Geçti

Marmaris'i Yaban Domuzları Sardı: Belediye Harekete Geçti
Marmaris Belediyesi, şehir merkezinde sürüler halinde görülmeye başlanan yaban domuzları ile ilgili çözüm arayışları için veteriner hekimlerle toplantı düzenledi.

Yaban domuzlarının şehir merkezine kadar inmesinin birçok riski beraberinde getirdiğini belirten Başkan Ünlü, şunları söyledi: “Domuzlar hepimizi ilgilendiren toplumsal bir sorun haline gelmeye başladı. Turizm hareketliliği de başlıyor. Bu sorun hem güvenlik hem de toplumsal açıdan önemli bir noktada. O yüzden biz de konunun uzmanı olarak veterinerlerle bir araya gelerek konuyu değerlendirmek istedik. Çünkü herkesin bir fikri var ama gerçek doğru nedir sizlerle konuşmak istedik, uzman olarak görüşlerinizi almak istedik.”

197f004d-6a8b-44a9-8ebd-61acfd3f55c0-w.jpg

Ünlü, alınacak kararları Kaymakamlık ve diğer resmi kurumlarla paylaşarak, çözüm bulmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

'DOMUZLARI İNSANLAR BESLEYEREK ALIŞTIRDI'

Veteriner hekimler, yaban domuzlarının hastalık ve güvenlik gibi ciddi riskleri beraberinde getirdiğini ve çok çabuk ürediğini vurgulayarak özellikle insanların bu hayvanları beslememesi gerektiğini belirtti. Domuzların sokak hayvanı olmadığını ifade eden veterinerler, özellikle yangınlardan sonra daha çok görülmeye başlandığını ve insanların hayvanları beslemesiyle kente daha çok alıştıklarını dile getirerek, bu durumun hastalık, salgın ve güvenlik gibi büyük riskler oluşturduğunu belirtti.

Toplantı sonunda alınan kararlar kamuoyuna duyurulacak. Toplantı, 16 Mayıs Perşembe günü (yarın) saat 16.30’da Marmaris Belediyesi’nde yapılacak.

fe1c0bbe-f2b2-4687-8776-fdab60e9b81e-w.jpg

Kaynak:ANKA