Marmara sallandı! İstanbul, Bursa, Kocaeli hissetti

Marmara sallandı! İstanbul, Bursa, Kocaeli hissetti
Bu sabah Marmara güne korkutan depremle başladı. Yalova Çınarcık'ta meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilden hissedilen 4.5 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da korku ve paniğe yol açtı

Bu sabah Marmara güne korkutan depremle başladı. Yalova Çınarcık'ta meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilden hissedilen 4.5 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da korku ve paniğe yol açtı. Deprem Bursa, İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi.

Yalova’da meydana gelen deprem İstanbul ve Bursa’da da depremi hissetti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.34’te merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin Bursa, Balıkesir ve İstanbul ve Kocaeli’de de hissedildi. Yalova’da deprem korkusu yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, bazı vatandaşlar ağladı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Depremin merkez üssünü Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy, büyüklüğünü ise 4.4 olarak açıkladı.

4.5 büyüklüğündeki depremin ardından 2.3 ve 1.9 şiddetinde iki artçı deprem daha oldu.

ÇINARCIK ÇUKURU NEREDE?

Özellikle 1999 yılında Marmara Depremi'nden sonra hayatımıza giren Çınarcık Çukuru Marmara Denizi'nde Yalova Çınarcık kıyılarına 1.5-2 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çukurun derinliğinin ise 1200 metre civarlarında olduğu söyleniyor. Çınarcık Çukuru İzmit Körfezi'nden Silivri açıklarına kadar devam ediyor. Kuzey-güney yönünde ise adalardan başlayıp Çınarcık açıklarına uzanıyor.

Etiketler :