Mardin'de 97 kaçak trafo ortaya çıktı!

Mardin'de 97 kaçak trafo ortaya çıktı!
Dicle Elektrik, 97 adet hacizli ve abonesiz trafo, güvenlik güçleri eşliğinde toplandı. Enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına tekabül ediyor.

Dicle Elektrik tarafından Mardin'in Derik ilçesinde hacizli ve abonesiz 97 trafo toplatıldı.

Şirketten yapılan açıklamada, Mardin'de başlatılan çalışmayla borcunu ödemeyen abonelerin aldığı hizmeti sonlandırdığı, kaçak kurulan trafoları toplattığı ayrıca borcunu ödemeyen ve kaçak kullanımda ısrar eden abonelerin trafolarını da "İcra Müdürlüğü" kararıyla muhafaza altına aldığı bildirildi.

aa-20240724-35218124-35218122-dicle-elektrik-mardinde-hacizli-ve-abonesiz-97-trafonun-toplatildigini-duyurdu.jpg

97 TRAFO TOPLATILDI

Ekiplerin bölgede 2 milyonu aşkın abonenin hakkını korumak için kaçak tüketimle mücadele ettiği vurgulanan açıklamada, "(Ekipler) Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı ve civarındaki mahallelerde borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesti. Ekipler, gerçekleştirdikleri çalışma sonucu tespit ettikleri kaçak trafoların tamamına el koydu. Engellemeler sebebiyle bölgeye daha önce müdahale edemeyen ekipler, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Tespit edilen 97 hacizli ve abonesiz trafo, 22 Temmuz'da güvenlik güçlerinin eşliğinde toplandı." ifadeleri kullanıldı.

90 MİLYONLUK KAÇAK ÖNLENDİ

Mardin'de sadece bir gün içerisinde gerçekleştirilen çalışmada yıllık yaklaşık 90 milyon lira tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği aktarılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına tekabül ediyor. Kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar sürdürülecek. Yapılan çalışmalar neticesinde bölgedeki kaçak tüketim önemli ölçüde azaldı. Kaçak kullanımdan olumsuz etkilenen vatandaşlar söz konusu çalışmalardan memnun. Operasyonlar sırasında bazı çalışma arkadaşlarımız saldırılara maruz kaldı. Kayıp-kaçakla mücadele çalışmalarına destek sağlayan adli ve idari makamlar ile güvenlik birimlerine teşekkür ederiz."

Kaynak:AA