Mansur Yavaş Twitch'te rekor kırdı: Twitter'da bana çatanlara özelden 'Ne sataşıyorsun' yazıyorum

Mansur Yavaş Twitch'te rekor kırdı: Twitter'da bana çatanlara özelden 'Ne sataşıyorsun' yazıyorum
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitch’te Pelin Baynazoğlu’nun yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitch platformuna katıldığını geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir video ile duyurmuştu. Yavaş ilk yayınını, Pelin Baynazoğlu (Pqueen) ile gerçekleştirdi. 

Yayında boş vakitlerinde Ankaragücü maçlarına gittiğini söyleyen Yavaş, siyasete kariyer yapmak için değil ‘Vatan sevgisi’ nedeniyle atıldığını söyledi. Örnek aldığı tek ismin Atatürk olduğunu ifade eden Yavaş, şöyle dedi:

"Atatürk'ün hayatını okuduğunuz zaman, o günkü şartlarda, ülkede birçok insan sizi düşmanlarla birlikte hal etmek için uğraşırken tekrar ülkede yeni bir sistem kurmak çok büyük bir cesarettir. "

Sosyal medyadaki eleştiri ve hakaretlere değinen Yavaş şöyle konuştu:

"Bu ruhsal bir bozukluk. Bence sosyal medyada insanlar kendi isimleriyle girsin, özellikle belirli konularda kendi fikrini beyan etsin, eleştirisini yapsın. Ben belediye başkanı olduktan sonra bir tane siyasi mesajım yoktur. Rakiplerime sataşmam yoktur. Ben Twitter’ımı yalnızca görevimle ilgili kullanmak zorundayım." 

Kendisine çatan kişilere bazı zamanlarda özelden cevap yazdığını anlatan Yavaş, "Kimileri Twitter’a giriyor çatacak yer arıyor, geliyor bana çatıyor. Ben de özelden ‘Ağabey emekli olmuşsun ne güzel. Hacca git, ibadet et. İyi bir şeyler yap. Ne diye bana sataşıp duruyorsun’ yazıyorum." dedi. 

Gençlerle iletişim kurmanın önemli olduğunu belirten Yavaş, "Şu an 21 yaşında olsaydım ne düşünürdüm bilmiyorum ancak ülkenin gençlerini kaybetmemesi lazım. Ama gençler yurt dışına gidiyor. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor diye düşünüyorum." ifadesini kullandı. 

Gençlere öneri 

Gençlere kitap, film ve müzik önerisinde de bulunan Yavaş şöyle dedi:

"Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde kitabını öneririm. Müzik olarak da Barış Manço’yu sadece ritim olarak dinlemesinler. Sözlerini de dinlesinler. Çok önemli mesajlar veren sözleri var. Ben izlemedim ama Yüzüklerin Efendisi filmini de tavsiye ederim. Çocukların hayal etmesi lazım."

 

 

Öte yandan Yavaş'ın katıldığı Twitch yayını, 362 bin canlı izleyici sayısına ulaşarak Türkiye rekorunu kırdı.