Malatya belediyelerinin villa aşkı bitmiyor: Bir belediye daha ihaleye çıkıyor!

Malatya belediyelerinin villa aşkı bitmiyor: Bir belediye daha ihaleye çıkıyor!
Malatya’da AKP’li Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin yaptırdıkları lüks villa projesine bir AKP’li belediye daha katıldı. Kale Belediyesi’nin Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında, baraj gölü manzaralı villa yaptıracağı ortaya çıktı.

14 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, 5 bin 500 nüfuslu Kale ilçesinin Düztarla Mahallesi’nde bulunan 8 bin 393 metrekare büyüklüğündeki arsada yapılacak villalar için detaylar paylaşıldı.

Bugün (20 Eylül) ‘Kapalı Teklif Usulü’ ile yapılacak ihalenin maliyeti ise 22 milyon 104 bin TL.

İhaleye katılacak firmalara verilen şartnamede ise yapılacak konutların detaylarını görmek mümkün:

“Tüm villalar eş zamanlı yapılacak olup, inşaat bir bütünlük içinde yürüyecektir”

Malatya’daki belediyelerin villa projelerine olan ilgisinin son dönemde artmasına dair halktv.com.tr'ye konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Belediyeler, sosyal konuttan vazgeçtiler, lükse yöneldiler. Anlayabilmiş değiliz, ranta dayalı projeler üretiyorlar. Müteahhitlik yapıyorlar” diyerek Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptığı villaların AKP’li bürokratlara el altından satılmış olduğuna dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Malatya’nın AKP’li belediyeleri Yeşilyurt ve Battalgazi, ilçede lüks villa inşaatlarına başlamış, Yeşilyurt’taki villaların AKP’li bürokratlara satıldığı iddia edilmişti. Battalgazi’de yapımını halktv.com.tr'nin gündeme getirdiği 500 milyon TL’lik villalar için ise “Zenginleri de düşünmek zorundayız” denilmişti.