Makamında tehdit edilen savcı sessizliğini bozdu

Bebekleri para karşılığı öldürdüğü söylenen çete tarafından makamıda tehdit edilen Cumhuriyet Savcısı, sessizliğini bozdu.

İstanbul’da bir hastanede ortaya çıkan sağlık çetesi, sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak ölümlerine sebep oldu ve 1 milyar TL’den fazla haksız kazanç sağladı. 12 bebeğin ihmalle ölümü soruşturuluyor. Kendini eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtan Mustafa Kemal Zengin isimli bir şahıs da soruşturmayı yürüten savcıyı makam odasında tehdit etti. Savcı, tehdidi kanıtlamak için video kaydına aldı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, konu ile ilgili açıklama yapan savcının, sosyal medya paylaşımını paylaştı. Sessizliğini bozan savcı şunları dile getirdi:

"Şahsım ve ailem yönelen eylemler nedeniyle başlatılan soruşturmada, başta Adalet Bakanlığı HSK'yı temsilen Mehmet Akif Ekinci başkanımız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılarımız olmak üzere, özellikle soruşturmaya cesaretle yürüten Önder savcımıza, katkı sunan Mehmet Emir savcımıza ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım. Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen bu şahıslar Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyecekelrdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamda olacaktır. "

screenshot-2024-10-12-at-17-00-15-1-xte-emrullah-erdinc-saglik-vurgununu-sorusturan-savciyi-makaminda-tehdit-eden-kisilere-yonelik-operasyon-ile-ilgili-savcinin-kimlik-ve-adres-bilgilerini-soz-konusu-kisilere-veren-jand.png

NELER OLMUŞTU?

İstanbul’da bir hastanede ortaya çıkan sağlık çetesi, bebek ölümlerine yol açtı. Bir annenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, doktor ve hemşirelerin de dahil olduğu çetenin, sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak ölümlerine sebep olduğu belirlendi. Çetenin, bebekleri yoğun bakımda tutarak günlük 8 bin TL fatura kestiği ve toplamda 1 milyar TL’nin üzerinde haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

111.webp
Savcıyı tehdit eden şahsın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğrafı ortaya çıktı

Gazeteci Emrullah Erdinç’in haberine göre, 12 bebeğin ihmalle ölümü çetenin planlarının bir parçasıydı. Yoğun bakım ünitelerini doldurarak gelir elde eden çete, 112 acil servis personelini de bu sisteme dahil etmişti. Erdinç, bazı bebeklerin yaşam destek cihazlarının kapatılması talimatı verildiğini açıkladı. Skandala ilişkin ses ve video kayıtlarının bulunduğu, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturmada, kendisini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtan Mustafa Kemal Zengin’in, bir savcıyı makamında tehdit ettiği ortaya çıktı. Savcı, tehdidi video kaydına alarak durumu kanıtladı. Soruşturmada tutuklu bulunan şüphelilerin tahliyesini isteyen avukat A.A.’nın da savcıya yönelik suikast tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını ve bir kişinin arandığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında tehdit edilen savcının kimlik bilgilerini verdiği belirtilen jandarma personeli de var.

Kaynak:halktv.com.tr