Mahkemeden CHP Kurultayı'na ilişkin karar

Mahkemeden CHP Kurultayı'na ilişkin karar
Kurultayın, pandemi döneminde yapılamayacağı gerekçesiyle kurultayın ertelenmesini isteyen CHP eski yöneticisi Şahin Mengü’nün Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonuçlandı.

CHP eski yöneticisi Şahin Mengü’nün koronavirüs sürecinde kurultayın yapılamayacağı gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı erteleme başvurusu kabul edilmedi.

ANKA'nın aktardığına göre; Öte yandan Pazartesi yapılan CHP MYK toplantısında, kurultay masaya yatırıldı. MYK'da, özellikle parti içinden gelen kurultayın ertelenmesi yönündeki çıkışlar da gündeme geldi.

MYK üyelerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, kurultay konusunda parti yönetimine yönelik eleştirilerin yanıtlanması için kendilerine izin verilmesini istedikleri, ancak Kılıçdaroğlu'nun "bu hesaplaşma değil, iktidar kurultayı" mesajı vererek, bu tip polemiklerine girilmesine karşı çıktığı aktarıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün MYK toplantısının ardından kurultaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

"CHP'nin ertelenen 37. Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz'da yapılacak. Koronavirüs salgını kapsamında alınacak önlemler neler?" sorusuna Öztrak, "Kurultayımızı ne sağlıktan ne de demokrasiden ödün vermeden yapacağız. Sağlık ve parti içi demokrasinin işlemesi bakımından her türlü tedbiri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kurultay, CHP'nin iktidar kurultayıdır. Bu kurultaydan sonra CHP iktidarda olacaktır. O nedenle bu kurultayda demokrasiye ve sağlığa her türlü önceliği vereceğiz. Hiçbiri diğerinin alternatifi değildir" yanıtını vermişti.

"Kurultayın ertelenmesine yönelik istek ve eleştiriler var. CHP'li Önder Sav, 'kurultay mahkemelik olabilir' dedi. Şahin Mengü de 'salonun yetersiz olacağı' gerekçesiyle kurultayın ileri bir tarihte yapılması için dava açtı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Öztrak, "CHP, kurultayını CHP'ye yakışan bir biçimde yapacaktır. Dava açmaları falan anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunlar dereyi görmeden paçayı sıvamaktır. Altını çizerek söylüyoruz; bu, CHP'nin iktidara yürüyüşünün kurultayıdır. CHP'li olan herkes bu kurultaya destek olmak durumundadır" diye cevaplamıştı.

Etiketler :