Mahir Ünal'ın "Asıl şimdi başlıyoruz" sözlerine Bildirici'den tepki: 19 yıl neyin hazırlığıydı?

Mahir Ünal'ın "Asıl şimdi başlıyoruz" sözlerine Bildirici'den tepki: 19 yıl neyin hazırlığıydı?
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü" sözlerine "Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız?" ifadeleriyle yanıt verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yarınki AKP 7. Olağan Kongresi öncesi Kelebek'te Tülay Demir Oktay ile söyleşi yapmış, Oktay'ın sorularını yanıtlamıştı. Ünal'ın kongreyi "2023'ün başlangıcı" olarak tanımlamış" Şimdi bize diyorlar ki '19 sene oldu, 20 sene oldu...' Biz de onlara diyoruz ki 'Biz daha yeni başlıyoruz'... Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı" demişti.

Ünal "Kongre, gündemin çok hareketli ve değişken olduğu bir döneme denk geldi. Peki bu kongreden neler bekleniyor? Yeni yol haritası belirlendi mi?" sorusuna "Yani biz bu kongredeki kadrolarla 2023 seçimlerine gideceğiz, bu kadrolarla Cumhuriyet’in 100’üncü yılını karşılayacağız ve ikinci büyük yürüyüşümüze başlayacağız. 19 yıl boyunca sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, özetle her alanda Türkiye’yi 2023’e hazırladık. Şimdi bize diyorlar ki “19 sene oldu, 20 sene oldu”... Biz de onlara diyoruz ki “Biz daha yeni başlıyoruz." Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı" şeklinde yanıt vermişti. 

Bildirici, ise Ünal'ın bu sözlerine tepki göstererek "Mahir Ünal, Kelebek’te Tülay Demir Oktay ile söyleşi yapmış, “Bugüne kadar yaptıklarımız hazırlıktı, asıl şimdi başlıyoruz” demiş. Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız? Keşke bunları da sorsaydı “gazeteci”!" ifadelerini kullandı.

bildirici.jpg

Etiketler :