Mahir Ünal: Bizi millet getirdi, yine millet götürür

Mahir Ünal: Bizi millet getirdi, yine millet götürür
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin 70-80 yıllık sıkıntılarını giderdikleri gibi bugünün sorunlarını da çözeceklerini belirtti. Ünal, "Bizi, bu millet getirdi, yine bu milletin aziz kararı götürür" dedi.

AKP'li Ünal, Osmaniye'ye bağlı Bahçe Belediyesi'nce yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası'nın temel atma töreninde, Türkiye'de 1960-2002 yıllarında 38 hükümetin değiştiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Peki bu hükümetleri kim indirmiş? Millet iradesi üzerinde vesayet kuranlar, 'Millet devleti yönetemez, devleti biz yönetiriz' diyenler indirmiş. Bu millete, 'göbeğini kaşıyan adam' ve 'bidon kafalı' diyenler indirmiş. Ama şimdi millet iradesi 20 yıldan beri tam olarak egemendir. Bundan rahatsızlar. Bundan neden rahatsız olduklarını da biliyoruz. Biz onlara diyoruz ki 'Söz de karar da milletindir, iktidarı da millet belirler.' Bizi, bu millet getirdi, yine bu milletin aziz kararı götürür. Bugün hamdolsun bu ülkenin evlatları, milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 20 yıldan beri de ilçe ilçe, mahalle mahalle kendi evlatlarının hizmetiyle yollarına devam ediyorlar.

'Biz öğrenciyken, öğretmen 'Çocuklar tebeşiriniz bitti, yarın tebeşir parası getirin' derdi'

Bu ülkenin 80 yıllık sorunlarını çözen irade, bugünün sorunlarını çözer mi? Evet. Evelallah 70-80 yıllık sorunları çözen, bugünün sorunlarını da çözer. Bundan emin olun kardeşlerim. Biz nerelerden çektik, ne sıkıntıları aştık. Gençler hatırlamıyorlar ama biz öğrenciyken, öğretmen 'Çocuklar tebeşiriniz bitti, yarın tebeşir parası getirin' derdi. Bir de her birimiz okula bir tane odun götürürdük. Hamdolsun, bugün evlatlarımız okula başladığında kitabı sırasının üzerinde. Akıllı tahtasından tablet bilgisayarına, ihtiyaç sahibi anneye, babaya gereken desteğin yapıldığı günlere eriştik. Bu, bu millete Rabbimin bir lütfu, nimeti." (AA)