Liseler arası öğrenci değişim programı Türkiye genelinde beğeni topladı

Liseler arası öğrenci değişim programı Türkiye genelinde beğeni topladı
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Erzurum ve Ankara'daki iki lise öğrencileri değişimi yaşayarak öğrenmenin deneyimini en güzel şekilde yaşadılar.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine" katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır.

Ulusal Erasmus niteliğindeki öğrenci değişim programımı kapsamında, Erzurum Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ankara Nurten Uşan Anadolu imam hatip lisesi 5 er günlük kampla okul pansiyonlarında birbirlerini ağırladılar. Öğrenciler ilk olarak Ankara'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini öğretmen ve idareciler eşliğinde gezdikten sonra, aynı ekip Erzurum da ağırlandı ve Erzurum un tarihi ve kültürel güzellikleri ile tanıştılar.