Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ü Anmadan Cumhuriyet'i Kutladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ü Anmadan Cumhuriyet'i Kutladı!
Türkiye'nin hemen her köşesinde 'Cumhuriyet' coşkusu yaşanıyor. 100'üncü yıl anmaları için milyonlarca insan günün erken saatlerinde caddelere sokaklara çıkmış durumda. Halkta coşkunun doruğa çıktığı bir anda, Erdoğan'ın kutlama mesajında ise Atatürk'ün adının geçmemesi tepkiye yol açtı. İngiltere Kralı ve Rusya Devlet Başkanı Putin de 'kutlama' mesajı gönderen liderler arasında yer aldı.

Milyonlarca kişi 'Cumhuriyet' coşkusu yaşıyor. Ülkenin onlarca kent ve kasabasında, resmi programlar başlamadan vatandaşlar Cumhuriyet kutlamalarına başlamış durumda. Sabahın erken saatlerinde başlayan coşku sokak ve caddelere taştı.

MİLYONLAR STARTI VERDİ

İzmir Kordon ve Gündoğdu meydanları ile Ankara Kızılay ve İstanbul Bağdat Caddesi'nde adım atacak yer yok. Resmi programlarını beklemeyen milyonlarca kişi Cumhuriyet kutlamalarının startını vermiş durumda. Ülkenin hemen her noktasında Atatürk'e yönelik duygu dolu anlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajında Atatürk'ün adının geçmemesi eleştiri konusu oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepkisini dile getirdi.

4f1e2a48-f4ea-443f-b779-1d0792a4d850.jpg
Antalya'da dün gece geç saatlere kadar kutlama yapıldı.


ERDOĞAN'DAN ATATÜRK'SÜZ 'KUTLAMA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

f9j34x2wyaa-qtk.jpg
Erdoğan'ın mesajında yer alan fotoğrafta, Atatürk'ün ana öğe olarak yer almaması da eleştiri konusu oldu.

İNGİLTERE KRALI 3. CHARLES DA KUTLADI

İngiltere Kralı 3. Charles, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı.

Kral Charles'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı mektupta, "Ülkenizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan bu özel günde, ekselanslarınıza ve Türkiye Cumhuriyeti halkına en içten tebriklerimi sunuyorum." ifadesi yer aldı.

PUTİN: TÜRKİYE YÜKSEK BİR PRESTİJE SAHİP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutlayarak, "Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir" ifadelerini kullandı.

Siyasi parti liderleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN YAZILI BİR MESAJ DA YAYIMLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı yazılı mesajda ise "Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyet'imizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bayram sevincini paylaşan tüm dostlarına, tüm misafirlere teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Bugün, Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINDAN KUTLAMA MESAJLARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “İkinci Yüzyılda, Hep Senin Yolunda. Yaşasın Cumhuriyet” notuyla Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığı bir video paylaştı.

ADALET VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaştığı mesajda, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 29 Ekim mesajı ise şöyle:

"Yüzümüzü geçmişten; bugüne ve yarına çevireceğiz. Duvarları yıkmak, mahalleleri birleştirmek için.

Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. Öteki-beriki demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun.

Yüzümüz olsun ki daha nice 100lerimiz olsun.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

"COŞKUYLA KUTLUYORUZ"

"Cumhuriyeti inananlar kutlar" diyen Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, "Cumhuriyeti adalete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine inananlar kutlar. Bizler büyük bir coşku ile kutluyoruz, Cumhuriyete inanan ve bu coşkuyu içinde hisseden, cumhuriyete güvenen Milletimizin her bir ferdi ile de paylaşıyoruz. Kutlu olsun" dedi.

Etiketler :