LGS tarihi belli oldu: Peki öğrenciler hangi konulardan sorumlu?

LGS tarihi belli oldu: Peki öğrenciler hangi konulardan sorumlu?
Coronavirüs tedbirleri kapsamında okulların örgün eğitime ara vermesi ile birlikte LGS ve YKS'nin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklama ile sınav tarihleri netleşti.

Erdoğan'ın açıklamasına göre LGS 20 Haziran'da, YKS ise 27-28 Haziran'da gerçekleşecek.

Öğrenciler LGS'de hangi konulardan sorumlu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk birkaç gün önce yaptığı açıklamada LGS’ye hazırlanan gençler için mayıs ayı çalışma destek paketi yayınlandığını duyurmuştu.

Ziya Selçuk açıklamasında şöyle demişti;

LGS’ye hazırlanan gençler, mayıs ayı çalışma destek paketi yayında. 8. sınıf ilk dönem müfredat ve kazanımlarından oluşan pakette bu kez 1000 soru var.  Nisan ayı paketiyle toplam sayı 1.516’ya ulaştı. Merak etmeyin, bu süreçte hep yanınızdayız.

Oluşturulan destek paket linki ; https://odsgm.meb.gov.tr/www/sinavla-ogrenci-alacak-ortaogretim-kurumlarina-iliskin-merkez-sinava-yonelik-mayis-ayi-calisma-sorulari-yayimlandi/icerik/540

Bakan Selçuk'tan YKS ve LGS açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından YKS ve LGS tarihlerini açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şu şekilde;

"Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK'te YKS ile kararlar alıp uyguluyor. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulları dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.

Sınavda sorular 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık.

LGS ile ilgili öğrencilere her desteği sağlıyoruz.

Okullar şu tarihte açılacak kararını bakanlık olarak alma durumunda değiliz. Bütün bakanlıklardan görüş alınarak bir karar alınacak. Biz 1 Haziran'da kademeli olarak açılmasını istiyoruz am süreç dinamik. Bizim 1 Haziran için birden fazla planımız var. İnşallah herşey yolunda gider 1 Haziran'da okulları açarız. Ya da kısmi bir açılmaya gidebiliriz. Önümüzdeki haftalarda şartlara bakıcaz, ilgili kuruluşlarla bakıcaz ve değerlendireceğiz.

Bir öğrencimiz, çocuğumuz devamsızlıktan kalmadıysa bir üst sınıfa geçecek fakat sorumlu olarak geçecek. "

YÖK'ten YKS'e ilişkin açıklama

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), YKS tarihinin belli olmasından sonra bir açıklama yayınladı.

YÖK'ten Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

"Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Kovid-19 küresel salgınına karşı göstermiş olduğu başarılı süreç ile ilgili olarak geçilmesi planlanan normalleşme sürecinin değerlendirildiği ve belirlendiği Kabinenin kararı doğrultusunda Yükseköğretim Kurumları Sınavı, ÖSYM tarafından gerekli koruyucu önlemler alınarak 27- 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır"

İlgili Haberler
Etiketler :