Levent Üzümcü, Halk TV yayında polis tarafından arandı

Levent Üzümcü, Halk TV canlı yayınındayken mali polis tarafından iki kere arandı. Üzümcü, "Ben 2015'de atıldım işimden ardından darbe girişimi oldu. Ben çok uzun zamandır bu korkunç düzenle mücadele halindeyim" dedi.

Salgın yasakları ile birlikte gelen kısıtlamalar ile zor günler geçiren sanat camiasının yaşadıklarına dair Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'nda konuşan Levent Üzümcü, "Ben KHK'lılar atanmadan önce işimden oldum. Ben 2015'de atıldım işimden ardından darbe girişimi oldu. Ben çok uzun zamandır bu korkunç düzenle mücadele halindeyim" dedi. 

Üzümcü,  "Çocuklarımızın geleceği karartılmak isteniyor. Tam 8 yıl önce başladı aslında işin gerçek yüzünün ortaya çıkması. Şu an bakıldığında çarkın içerisindeki cephelere baktığımızda kimin hangi safta durduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

Canlı yayın sırasında ifade için arandı

Canlı yayındayken mali şube tarafından iki kere arandığını belirten Üzümcü şöyle devam etti: 

"Sürekli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden aranıyorum. Yarın ifade vermeye gideceğim. Türkiye'de bunca suçlunun dışarda dolaştığı günümüzde, ben sürekli ifade vermeye gidiyorum. Yarın mali şubeye gideceğim ifade vermeye. Böyle böyle bizi susturmaya çalışıyorlar. Anayasanın 64. maddesi var. Bu madde devletin sanata ve sanatçıya olan desteğini güvence altına alır. Ben yıllardan beri müftülük raporlarıyla, emniyet şube müdürlerinin raporlarıyla elinden sahnesi alınan bir oyuncuyum. O günlerde benim durumuma sessiz kalan arkadaşlarım pandemi nedeniyle maalesef bugün bu durumlarla yüz yüzeler. Bu çok acıdır, şimdi fark ediyorlar."

 

Etiketler :