Levent Gültekin: Dürüstlükten yoksun tutum var

Levent Gültekin: Dürüstlükten yoksun tutum var
Murat Sabuncu ile İki Yorum programını hazırlayan Levent Gültekin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2004 'te görevdeki generallere mektup yazarak iktidarı uyarıcı bir bildiri yayınlamasını istediğini ve bunun Hürriyet gazetesinde manşet olduğunu vurguladı.

O güne ait gazete manşetini gösteren Gültekin, bildiri yayınladıkları için emekli amirallerin apoletlerinin sökülmesini isteyen Devlet Bahçeli'nin dürüstlükten uzak bir tutum sergilediğini söyledi. 

"Devlet Bahçeli görevdeki generallere mektup göndermiş ki iktidarı uyarıcı bir bildiri yayınlayın diye. Aynı Devlet Bahçeli emekli amirallerin endişelerini dile getirdiği konuda o amirallerin apoletlerinin sökülmesini, açlığı mahkum edilmesini, maaşlarının kesilmesini istiyor. Bu ne bu ne? Ortada inanılmaz bir samimiyetten yoksun dürüstlükten yoksun tutum var"  diye konuştu. 

Emekli generallerin de bildiriyi yayınladıkları saat itibari ile eleştiren Gültekin "Gece yapılması tramvatik bir şey" üslup sorununa dikkat çekti. Gültekin, muhalefeti de bildiri sonrası yaptıkları açıklamalar nedeni ile eleştirdi.

'Vatan haini ilan etmek saygısızlık, terbiyesizliktir'

Gültekin'in açıklamaları şöyle:

"Biraz daha akıllı davranmalıydınız, daha zekice davranmalıydınız. Yıllarca bu ülkede önemli noktalarda hizmet ettiniz. Üslup sorunu vatan haini diyecek kadar bir eleştiriyi hak etmez, uyarıyı hak eder.  
Bunlar var diye bu ülkede yıllarca emek vermiş, amirallik düzeyinde bu ülkeye hizmet etmiş, bu ordunun bir parçası olmuş insanlara vatan haini demek, düşman görmek, sabah evini basmak, toplamak hem ayıp hem terbiyesizlik hem de saygısızlıktır. 
Hele apoletlerini sökelim, lojmanlarından dışarı atalım, bunlara yaşam hakkı vermeyelim demek ayrıca ayıp. Sadece onlara değil Türkiye'ye de düşmanlık."

'Bahçeli daha önce görevdeki generallere mektup yazmıştı'

"Bugün sabah ortaya çıktı ki MHP 2004 yılında üstelik görevdeki generallere mektup göndermiş. Devlet Bahçeli görevdeki generallere mektup göndermiş ki iktidarı uyarıcı bir bildiri yayınlayın diye... Aynı Devlet Bahçeli emekli amirallerin endişelerini dile getirdiği konuda o amirallerin apoletlerinin sökülmesini, açlığı mahkum edilmesini, maaşlarının kesilmesini istiyor. Bu ne bu ne? Ortada inanılmaz bir samimiyetten yoksun dürüstlükten yoksun tutum var. "

Etiketler :