KYK yurdundaki asansör facialarına yenileri eklendi: İzmir'de asansör düştü, Urfa'da öğrenciler asansörde mahsur kaldı

İzmir ve Şanlıurfa'daki KYK yurtlarında yaşanan asansör kazaları, öğrencilerin tepkisini çekti. İzmir'de KYK yurdunda asansör beşinci kattan ikinci kata düştü, Şanlıurfa'da ise KYK yurdunda iki öğrenci asansörde 45 dakika mahsur kaldı, bir öğrenci baygınlık geçirdi.

Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın asansör faciasında yaşamını yitirmesinin ardından öğrenciler ülke genelinde KYK yurtlarında önlem alınmasını istiyor. Öğrenciler isyan ederken facialara yenileri ekleniyor.

İzmir'in Buca ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Gazi Ayşe Kız Yurdu'nda bir öğrencinin bulunduğu asansör beşinci kattan ikinci kata düştü.

İTFAİYENİN ARANMASINA İZİN VERİLMEDİ İDDİASI

'Barınamıyoruz Hareketi', sosyal medyada 45 dakika mahsur kalan öğrenci için itfaiyenin aranmasına müsaade edilmediğini iddia etti.

ŞANLIURFA'DA ÖĞRENCİLER ASANSÖRDE MAHSUR KALDI

İzmir'deki KYK yurdunun ardından Şanlıurfa’da Hacer Ana Yurdu'nda öğrenciler asansörde mahsur kaldı. Öğrenciler 45 dakika boyunca müdahale edilmesini beklerken asansör içerisinde bir öğrenci baygınlık geçirdi.

Barınamıyoruz Hareketi'nin yaptığı paylaşımda, "Asansörde 45 dakika mahsur kalan arkadaşımız, yurt müdürüyle konuşmasının ardından bayıldı. Yarım saattir baygın olan arkadaşımıza revir olmadığı için ambulans gelene kadar müdahale yapılamadı" ifadelerine yer verdi.

Asansör içerisinde video kaydı alan öğrenci, kendisinin ikinci kez asansörde kaldığını belirterek, "her KYK'da bunu yaşamak zorunda mıyız? Bu iş Böyle gitmez. Hep bozuluyor bu asansörler. Bu iş böyle bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

kyk-kbqk-cover-jpg.webp

ÖğrencileriN mahsur kalmasının ardından yurt öğrencileri son dönemde KYK yurtlarında yaşanan asansör facialarını protesto etti.

Etiketler :