Kurtulanlar Hep Aynı Şeyi Anlattı! Kuzey Marmara Otoyolu'nda Katliam Gibi Kaza! 10 Ölü, 61 Yaralı

Son Dakika Gelişmesi: Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Katliam gibi kazada araçlarından inen yolculara 3 otobüs çarptı. Kaza saat 05.00 sıralarında İstanbul istikametinde meydana geldi. Yaralılardan 8 kişinin durumu ağır.

Güne canımızı acıtan bir son dakika haberi ile başladık. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

6 OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada 6 otobüs sürücüsü gözaltına alındı.

FACİADAN KURTULANLAR ANLATTI

Kazadan yara almadan kurtulan 10 kişi başka bir otobüsle Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldi. Otogarda bekleyen kazazedelerin yakınları, otobüsten indiklerinde onları sarılarak ve ağlayarak karşıladı.

aa-20231228-33292434-33292431-kuzey-marmara-otoyolunda-zincirleme-kazada-11-kisi-oldu-57-kisi-yaralandi.jpg

"PATIRTI KOPTU ONA UYANDIK"

Kazayı gören Hasan Horasan o anları, "Çok sis vardı. 2-3 metre görüntü yoktu. O kadar sisliydi. Yolun kenarında insanlar öyle yatıyordu, sağ tarafında da 15-20 kişiye yakın yatıyordu. Kafası kanayan, suratı kan içinde olanlar..." diye anlattı.

kuzey-marmara5.jpg

"ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI, BİRİ GELDİ BİZE VURDU"

Kazazede Esme Tosun, "Bir ses duyduk, bir anda oldu. Sağ tarafımı vurdum. Boynum ağrıyor. Çok sis vardı. Biri geldi bize vurdu. Bizim otobüs de duramadı, bariyerlere çarptı" diye konuştu.

kuzey-marmara2-003.jpg

"SADECE BURNUNDA KANAMA VAR"

Kayınvalidesi otobüste yaralanan Oğuzhan Ağır, "Kendisi saat 04.45 gibi bizi aradı. Sisten dolayı kaza olduğunu söyledi. Otobüsler birbirine çarpmış sanırım. Biz de kendisinden öyle haberdar olduk. Sadece burnunda kanama var, doktora baktıracağız ve gözünün altı mor bir şekilde. Kayseri'den geliyorlardı, akşam 19.00'da yola çıkmışlardı. En son Bolu'da görüşmüştük. Sonra Düzce, Sakarya arasında bir yerde böyle bir kaza olmuş" diye konuştu.

kuzey-marmara54.jpg

"CAM BİRDEN PATLADI"

Kazada yaralanan Senem Yüker, "Nasıl oldu göremedik, her yer sisliydi. Cam birden bire patladı, geldi gözüme değdi. Ortalık bir anda karıştı, ne olduğun anlayamadım. Hemen indik aşağıya, bu kadar. Sabaha karşı oldu, saat 4 civarıydı sanırım. Kayseri'den geliyorduk. Kaza sonrası neler oldu hiç bilmiyorum, ben kendimden geçmişim" ifadelerini kullandı.

Kazadan hafif yara alan başka bir yolcu "Allah kimseye vermesin. Anlatacağımız bir şey yok. Uyuduk, uyandık, bir patırtı koptu, ona uyandık" dedi. Farklı bir otobüsteki bir yolcu ise, "Biz kazaya şahit olmadık, arka taraftaydık. Bizden bir önceki otobüste oldu" ifadelerini kullandı.

kuzey-marmara10.jpg

HAYATINI KAYBEDENLERDEN 9'UNUN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda 7 aracın karıştığı, 10 kişinin öldüğü zincirleme trafik kazasında yaralı sayısı 61'e yükseldi. Hayatını kaybeden 10 kişiden 9'unun kimlikleri tespit edildi. Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci ile kimliği henüz tespit edilemeyen 1 erkeğin hayatını kaybettiği öğrenildi.

ARAÇTAN İNENLERE OTOBÜS ÇARPTI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz: İlk tespitlere göre hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmı araçtan inen yolculara 3. otobüsün çarpması şeklinde olmuş.

3 otobüs bir TIR'ın da karıştığı kazadanın yaşandığı bölgede yoğun sis olduğu ve görüş mesafesinin çok düşük olduğu görüldü.

Onlarca yaralı nedeniyle bölgeye çevre illerden de ambulanslar gönderiliyor. Karayolu İstanbul yönüne doğru trafige kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

kuzey-marmara6.jpg

ARAÇLARINDAN İNENLERE OTOMOBİL ÇARPTI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yaşar Karadeniz kazanın bir otomobilin TIR'a çarpmasıyla başladığının tahmin edildiğini, diğer araçların da çarpmasıyla kazanın zincirlemeye dönüştüğünü belirtti.

Araçlarından inenlere de arkadan gelen araçların çarptığı bildirildi.

sakaryada-zincirleme-kaza-11-olu-57-yarali-3044-dhaphoto2.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN TÜRK canlı yayınında kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

sakaryada-zincirleme-kaza-11-olu-57-yarali-3044-dhaphoto3.jpg

Yüce "Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR'a vuran bir taksi, akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet."

Etiketler :