Kulis: Kanal İstanbul'da bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi

Kulis: Kanal İstanbul'da bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi
Kanal İstanbul projesinin tapu sürecinde bürokratların imza atmadığı, sürecin kitlendiği iddia edildi.

AKP'nin bir seçim vaadi olarak ortaya koyduğu Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak şehir için başlatılan tapu süreci, bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği öne sürüldü.

İBB, projeye ilişkin protokolden çekilirken, kulislerde hem CHP hem de İYİ Parti'nin projenin yapılmaması yönündeki uyarıların bürokratlar üzerinde etkili olduğu ve şu an Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kanalın çevresine kurulacak Yenişehir için başlattığı tapu süreciyle ilgili işlemlere bürokratların imza atmadığı, çalışmaların kilitlendiği konuşuluyor.

'Görevden almalar başlayacak' iddiası

Sözcü'nün haberine göre, Kasım ayında bakanlık tarafından imar çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağı yönünde kamuoyuna yapılan açıklamaların süreci tıkayan bürokratlara uyarı niteliği taşıdığı da kulislerden gelen bilgiler arasında. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut'un bürokrat kadrolarında büyük bir değişim yaşanacağı, görevden almaların başlayacağı iddia ediliyor.

İnşaatlar başlayamadı

TOKİ, imar uygulamalarının tamamlanmasını beklemeden ekim ve kasım aylarında Yenişehir kapsamında Arnavutköy'de inşa edilecek toplam 2 bin 431 konut için etaplar 6 ayrı ihale düzenlemişti. TOKİ'nin tapular çıkmadan ihaleye çıkması nedeniyle yer teslimi yapılamadığından inşaatların başlayamadığı da öne sürülüyor.