Kulaktan Kulağa Yayılan İddiayı Atilla'ya Sorduk... Hakan Atilla İtirafçı mı Oldu?

Kulaktan Kulağa Yayılan İddiayı Atilla'ya Sorduk... Hakan Atilla İtirafçı mı Oldu?
Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın pasaportuna tahdid konululmasının yankıları devam ediyor. ABD’de de görülen Halkbank davasında Atilla’nın “itirafçı” olduğu ve beyanlarının Türkiye’yi zora soktuğu için tahdit kararı verildiği iddia edilirken söz konusu iddiayı Atilla’ya sorduk.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hakan Atilla, 1 Mayıs günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” dedi. Atilla, bir diğer paylaşımında, “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” yazdı.

Hakan Atilla’nın pasaportuna İçişleri Bakanlığı kararıyla tahdid konulduğu öğrenilirken, tahdidin neden konulduğu merak konusu oldu. İddiaya göre Atilla’nın ABD’de görülen Halkbank davasında “itirafçı” olduğu ve Türkiye’yi zora sokacak beyanlar verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Saray’da tedirginlik yaratan bu bilgi neticesinde Atilla’nın pasaportuna tahdit konuldu.

Söz konusu iddiayı Hakan Atilla’ya sorduk. Atilla, “Yalan, dolan bunlar. Talimatın tepeden geldiğine eminim. Madem öyleydi beni neden Borsa İstanbul’un başına getirdiler ya da neden görevden almadılar” dedi.

‘Türkiye kendini zora sokuyor’

“Türkiye‘yi zora sokacak beyanlarda bulundunuz mu?” diye sorduğumuz Atilla, “Ben Türkiye’yi zora sokmam. Türkiye kendini zora sokuyor. Bu bir gazetecinin uydurmasıydı. ABD’de öyle bir sistem yok. Kapalı kapılar arkasından konuşayım da beni serbest bırakın gibi bir şey yok. Ya anlaşırsınız ya da anlaşmazsınız” diye konuştu.

‘Neden bu değildir demiyorum’

“Ben size neden bu değildir demiyorum” diyen Atilla, “Bu gerekçeye dayanarak tahdit konulmuş olabilir. Ama onların iddia ettiği hikaye gerçek değil” ifadelerini kullandı.

‘Tek muhatapları Rıza Sarraf’

“Sizin itirafçı olduğunuzu Cumhurbaşkanı’na istihbaratın haber verdiği” iddialar arasında dediğimiz Atilla, “Ne istihbaratından bilgi alacaklar. ABD’deki tek muhatapları Rıza Sarraf” dedi.

‘Soylu’ya ulaşmaya çalıştım’

“Peki neden tahdit konulduğunu sormak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaşmaya çalıştınız mı?” diye sorduğumuz Atilla, “Evet. Ulaşmaya çalıştım. Müsait değilmiş. ‘Seçimden sonra görüşelim’ demiş” ifadelerini kullandı.

Etiketler :