Kuduz Köpekler Ankara'ya mı Taşındı? Valilik Açıklama Yaptı

Kuduz Köpekler Ankara'ya mı Taşındı? Valilik Açıklama Yaptı
Köpekvelisi isimli bir kullanıcının Şanlıurfa Siverek'te bulunan hayvan barınağından 35 köpeği Ankara'ya taşıması sonrası bazı sosyal medya hesaplarından "Kuduz karantinası ihlal edilen bölgedeki köpekler taşındı" iddiaları ortaya atıldı. Ankara Valiliği konuya ilişkin inceleme başlatıldığını belirtirken, köpekleri taşıyan Buket Özgünlü, kuduz iddialarını kesin bir dille reddetti.

Türkiye, son günlerde sokak hayvanlarına ilişkin ortaya atılan düzenleme ve iddiaları tartışıyor.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki barınaklara ilişkin hayvan severlerin çağrıları artarken, köpekvelisiii nickiyle tanınan aktivist Buket Özgünlü, bir ekiple birlikte Şanlıurfa'ya gitti.

Burada bulunan barınaktan 35 köpeği araçlara yükleyen ve Ankara'da bulunan Yaşama Tutunan Patiler Derneğine ait alanlara taşıyan Özgünlü, yaşananları sosyal medya hesabından duyurdu.

nkara34.jpg

KUDUZ KARANTİNASINDAKİ KÖPEKLER TAŞINDI İDDİASI

Özgünlü'nün videolarının sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından çok sayıda haber hesabından Şanlıurfa'dan taşınan köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen alanda bulunduğu ve kuduz köpeklerin Ankara'ya taşındığı iddia edildi.

VALİLİK İDDİALAR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

KUDUZ İDDİALARINI REDDETTİ

İnceleme açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgünlü, köpeklerin belediyeye ait bir barınaktan alındığını, belediye çalışanları tarafından kendilerine belgeleriyle birlikte sahiplendirildiğini ve bölgenin kuduz karantinasında olmadığını belirterek, iddiaları reddetti.

reddetti3.jpg