Küçük işletmeleri zorlayacak turizm yönetmeliği Resmi Gazete'de

Küçük işletmeleri zorlayacak turizm yönetmeliği Resmi Gazete'de
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle mobil evlerin yerleşim düzenini gösteren krokisi zorunlu hale getirildi. Sabit yapı içermeyen kamp alanları ve karavan parklarında da düzenlemeler yapıldı, her kampçı ünitesi için 80 metrekare alan ayrılacak.

Turizm tesislerine getirilen önemli değişikliklerin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikteki değişikliklerle, mobil evlerin tanımına "yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan" ifadesi eklendi.

Bu düzenlemeyle, mobil evlerden oluşan tesislerde yerleşim düzenini gösteren bir kroki sunulması zorunlu hale geldi. Ayrıca, her mobil ev birimi en az 250 metrekarelik alan içinde bulunacak ve bu birimlerin içinde lokanta, kafeterya gibi üniteler yer alamayacak.

643ee858f17af.jpeg

KÜÇÜK İŞLETMELER ZORLANACAK

Yönetmelikte yapılan bir diğer önemli değişiklik, sabit yapı içermeyen kamp alanları ve karavan parklarıyla ilgili. Bu tür tesislerde, konaklama üniteleri yalnızca taşınabilir çadır veya karavan olarak düzenlenebilecek ve her bir ünite için ayrılacak alan 80 metrekare olacak.

Yeni düzenlemeler, mobil ev ve kamp alanı işletmeleri için büyük değişiklikler anlamına geliyor. İşletmeler, yerleşim düzenlerini ve yapılandırmalarını bu yeni standartlara göre yeniden düzenlemek zorunda kalacak.

Bu durum, özellikle küçük ölçekli işletmeler için ek maliyetler ve operasyonel zorluklar yaratabilirken, daha büyük tesisler için uyum sağlama süreci daha kolay olabilir.

Kaynak:AA