KTÜ hukuk öğrencileri sesini duyurmaya çalışıyor: Binamızdan çıkarılıyoruz, bunu durdururun!

KTÜ hukuk öğrencileri sesini duyurmaya çalışıyor: Binamızdan çıkarılıyoruz, bunu durdururun!
Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) yaklaşık bin hukuk öğrencisi şuan bulundukları binadan çıkarılmak istendiğini belirterek mağduriyetlerini anlattılar.

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) hukuk öğrencileri mağduriyetlerini anlattı. Mağduriyetleri ise, şuan bulundukları üniversite binasından ayrılmaları istenmesi konusu. Öğrenciler, "Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal ile Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu arasında yapılan protokol gereğince 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hukuk fakültesi tarafından kullanılan ve kanun maddelerince Trabzon Üniversitesine tahsis edilmiş binadan ayrılmamız istenmektedir. Binadan ihracımız halinde hukuk fakültesi öğrencilerinin ve akademik kadrosunun ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip bina eksikliği söz konusudur." diyerek isyanlarını dile getirdi.

Yaklaşık bine yakın öğrencinin yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7141 Sayılı Kanun ile hukuk fakültesi bağlı bulunduğu Karadeniz Teknik Üniversitesinden ayrılmıştır. 7141 Sayılı kanunun 8. maddesi gereğince hukuk fakültesinin faaliyette bulunduğu bina Trabzon Üniversitesine tahsis edilmiştir. Buna rağmen Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal ile Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu arasında yapılan protokol gereğince 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hukuk fakültesi tarafından kullanılan ve kanun maddelerince Trabzon Üniversitesine tahsis edilmiş binadan ayrılmamız istenmektedir. Binadan ihracımız halinde hukuk fakültesi öğrencilerinin ve akademik kadrosunun ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip bina eksikliği söz konusudur. Bu eksiklikten en çok etkilenen kişilerin biz öğrenciler olacağı aşikardır. Mevcut fakültenin tahliyesi halinde yurtta ve apartta kalan öğrencilerin barınma ve ulaşım imkanlarının eksikliğiyle karşılaşılması imkan dahilindedir. Söz konusu protokol ile kanunun açıkça çeliştiği görülmektedir. Bu protokolün yaşanan bütün bu mağduriyetleri gidermesi açısından iptalini istemekteyiz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Mağdur olan KTÜ hukuk öğrencisi Berfin Karan, "Bir an önce bu mağduriyetimizin sonlandırılmasını istiyoruz. Benim gibi bin tane öğrenci arkadaşım var ve bizi binamızdan çıkarıyorlar ama gidecek olduğumuz bir bina yok. Yani resmen biz hukuk öğrencilerini ortaya atıyorlar. YÖK bizim sesimizi duyup acilen harekete geçmelidir" dedi.