Köyün Girişine X-Ray Cihazı

Köyün Girişine X-Ray Cihazı
Hakkari'deki Düve köyü girişine askerler tarafından X-ray cihazı konuldu. DEM Partili Öznur Bartın, köylülerin çıplak aramaya maruz kaldığını ve kimliklerine el konulduğunu açıklayarak bu uygulamalara tepki gösterdi.

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı olan ve 1990'lı yıllarda boşaltılan köyler arasında yer alan Düve köyü, günümüzde yeniden yerleşime açılmış olsa da yaşanan sorunlar gündemdeki yerini koruyor. Köy girişine konulan X-ray cihazı ve askeri kontrol noktalarında uygulanan çıplak arama gibi adımlar, köy halkının yaşamını olumsuz etkiliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, köy halkının maruz kaldığı bu uygulamalara tepki gösterdi. Bartın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, köyün altyapı ve üstyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti ve yaşanan zulme karşı sesini yükseltti. Özellikle de Kürt köylerinin yaşadığı sorunları dile getiren Bartın, bu uygulamaların hukuki gerekçesini sorguladı.


SORU ÖNERGESİ

Bartın'ın bu tepkisiyle birlikte konu Meclis gündemine de taşındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın cevaplaması istemiyle verilen önergede, Düve köyünde yaşanan hak ihlallerine ilişkin detaylı sorular yer alıyor. Köy halkının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve köyün temel hizmetlere erişimini sağlamak adına ne gibi adımların atılacağı soruları öne çıkıyor.