Korkulan oldu: Vaka sayıları neden arttı?

Korkulan oldu: Vaka sayıları neden arttı?
Türkiye’de vaka sayılarının 900 altına inmesi beklenirken bugün bin 200’e dayanması kafalarda soru işareti yarattı.

Fahrettin Koca’nın vaka sayılarını açıklaması akıllara İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek’in Milliyet’e yaptığı açıklamayı getirdi.

Tükek bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin koronavirüsle geçirdiği 90 günü değerlendirirken çarpıcı bir öngörüde bulundu. Tükek vakaların önümüzdeki bir aylık süreçte vakaların bin 300 civarına çıkacağını söyledi. Fakat bakan Koca’nın açıkladığı vaka sayıları Tükek’in öngörüsünün daha erken gerçekleştiğini ortaya koydu.

Türkiye’de vaka sayılarının 900 altına inmesi beklenirken bugün bin 200’e dayanması kafalarda soru işareti yarattı.  Vaka sayılarının normalleşme ile birlikte daha da artacağı belirtiliyor. 

Sokağa çıkma yasağı gelir mi?

Yine bir başka haberde  Bilim Kurulu'nun koronavirüs tablosunda günlük vaka sayısındaki direncin kırılamamasında yüzde 20’lik bir kesimin kuralları ihmal etmesinin etkili olduğunu belirterek cezai yaptırım ve sokağa çıkma yasağı uygulanmasını teklif ettiği belirtilmişti. Bilim Kurulu üyeleri bu direncin kırılması için özellikle kapalı alanlarda maske takmayanlara cezai yaptırım uygulanması, vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelenmelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı tedbirlerin uygulanması önerisinde bulunmuştu. 

12 Haziran koronavirüs tablosu

Bugün Sağlık Bakanlığınca açıklanan koronavirüs verilerinde vaka sayısı dikkat çekti. Vaka sayısı uzun sürenin ardından ilk kez 1000'in üzerine çıktı.

Son 24 saatte 1195 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 175 binin üzerine çıktı.

12-haziran-korona.jpg

 

 

 

Etiketler :