Köprüde Eylem Yapan Kişi Tutuklandı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde üzerine 'SMA' yazılı araçla eylem yapan kişi köprü trafiğini çift yönlü olarak kapatan Resul Can Çatı, “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” ve “Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit” suçlarından tutuklama talebi ile sevk edildiği İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, dün saat 22.00 sıralarında bipolar hastası olduğu belirtilen Resul Can.Ç.'nin üzerinde 'SMA' yazan otomobil ile köprü üzerine gelerek yolu trafiğe kapatması nedeniyle güvenlik tedbiri olarak köprü çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Resul Can Ç. polis ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren ikna çalışmalarının ardından teslim oldu. Resul Can Ç.'nin teslim olmasının ardından, ilk olarak Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş trafiğe açıldı. Eylemde kullanılan otomobilin çekilmesinin ardından ise köprü tamamen trafiğe açıldı.

pisman.webp

'PİŞMAN DEĞİLİM' DEDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Resul Can Ç.'nin ifadesinde SMA hastalarına dikkat çekmek için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini beyan etmiş ifadesinde. “Pişman değilim” dediği öğrenildi.

OTOMOBİL BABASINA AİT ÇIKTI

Öte yandan eylemde kullanılan otomobilin ise Resul Can Ç'nin babası Ufuk Ç'ye ait olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Şüpheli Resul Can Çatı, “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” ve “Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit” suçlarından tutuklama talebi ile sevk edildiği İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklandı.