Köpeği Öldürmekten 6 Ay Sahibini Yaralamaktan 6 Yıl Ceza Aldı

Köpeği Öldürmekten 6 Ay Sahibini Yaralamaktan 6 Yıl Ceza Aldı
Bolu'da köpek kavgası nedeniyle tartıştığı köylüsünü yaralayan Bilal Över, köpeği öldürdüğü için 6 ay komşusunu yaraladığı için ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu'da köpek kavgası nedeniyle tartıştığı köylüsü Kamil Akçay'ı (48) karnından vurarak yaralayan ve Kangal cinsi köpeğini öldüren Bilal Över (33), tutuksuz yargılandığı davada 'Silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıl, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

15 Ekim 2021 tarihinde Mudurnu ilçesine bağlı Çağşak köyünde daha önce aralarında husumet bulunan Kamil Akçay ve Bilal Över, hayvanlarını otlatmaya çıkardı. Sürülerin birbirine yaklaşması sonucu Akçay’ın köpeği ile Över'in çoban köpekleri kavga etmeye başladı. Bu durum, Akçay ile Över arasında tartışmaya yol açtı. Tartışmanın ardından Över, köy muhtarı olan babası Mustafa Över'e (56) ait tabancayla Akçay'ı ve köpeğini vurdu. Duman isimli Kangal cinsi köpek hayatını kaybederken, karnından vurulan Akçay hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Bilal Över, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı. Över hakkında 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' ve 'Kasten yaralama' suçlarından dava açıldı. Bolu'da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi.

Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Över, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Kamil Akçay, ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Bilal Över ve babası Mustafa Över, mahkemede suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. 3 yıl süren dava sonucunda Bilal Över, 'Silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıl, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Över'e adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Kaynak:DHA