Konya'da doğalgaz patlaması

Konya'da doğalgaz patlaması
Konya'nın Merkez Selçuklu ilçesinde doğal gaz patlaması meydana geldi. Çok sayıda iş yeri hasar görürken, ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi. Patlama hem ses hem basınç olarak ilçenin birçok yerinde hissedildi.

Patlamanın Konya Merkez Selçuklu ilçesi Hulusi Baybal Caddesi'nde bulunan bir binanın alt katındaki kuaför dükkanında doğalgaz patlaması olarak meydana geldiği aktarıldı.

Patlama başta meydana geldiği Selçuklu ilçesi olmak üzere şehrin birçok ilçe ve mahallesinden hem ses hem de basınç olarak hissedildi. Bir süre sonra ilçede siren sesleri duyulmaya başlandı.

Patlamanın ardından gerçekleştirilen ihbarlarla olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi.

Patlama sonrasında bölgede çok sayıda insan toplanırken güvenlik kuvvetleri tedbir amaçlı şerit ve sınırlar oluşturarak vatandaşların tehlike bölgesine yaklaşmasını engellemeye çalıştı.

Ölü ya da yaralı yok, çok sayıda iş yeri hasar gördü

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada çok sayıda iş yerinde hasar oluştuğunu söyledi.

Patlamanın meydana geldiği binanın elektrik ve doğal gaz vanalarının tedbir amaçlı kapatıldığını ifade eden Kavuş, şunları kaydetti:

"Şu anda ölü veya yaralı gözükmüyor. İnşallah olmaz. Binanın içi boşaltılıyor. Halen ne olduğu tam anlaşılamadı ama doğal gaz kaynaklı bir sıkışma ve patlama olduğu düşünülüyor. Yüksek basınçlı, tozu dumana katan bir patlama oldu. Ateşli veya alevli bir patlama değil. Yangın tehlikesi şu anda görülmüyor. Gerekli tedbirler alındı. Binanın üst katlarında bir hasar görünmüyor ancak yandaki ve çevredeki iş yerlerinin camları patladı."

 

 

Etiketler :