Sırrı Süreyya Önder Berat Etti! İşte Kobani Davasında Beraat Eden İsimler

Sırrı Süreyya Önder Berat Etti! İşte Kobani Davasında Beraat Eden İsimler
Kobani Davası'nda HDP eski Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş'ın da yargılandığı davada kararlar açıklandı. Mahkeme, Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verirken TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti.

Kobani Davası'nda HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada kararlar açıklandı. Mahkeme, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e silahlı terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verdi. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Ancak Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti. Şimdi, mahkemenin bu kararlarının sonuçları neler olacak?

ayhan-bilgen.jpg

83. DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mahkemenin iki kez karar açıklamayı ertelediği HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nın 83’üncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada avukat beyanlarının ardından mahkeme başkanı ara kararını açıklayarak avukatların erteleme ve ek süre taleplerini reddetti. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce iki kez kararı açıklamayı ertelemişti.

altan-tan1.jpg

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Dosyada araştırılması gereken bir durumun kalmadığını belirten Mahkeme Başkanı kararı açıklarken, salonda bulunan yüzlerce avukat masalara vurarak karara tepki gösterdi. Kobanê Davası'nda mahkeme 130 sayfalık kararını okumaya başladı. Hükmün açıklandığı sırada avukatlar mahkeme heyetini protesto ederek ıslıklar ve sloganlarla duruşma salonunu terk etti.

MAHKEMENİN VERDİĞİ CEZALAR

Mahkeme, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e silahlı terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verdi. Alp Altınörs, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 18 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan ise 4 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Ali Ürküt'e devletin birliğini bozma suçuna yardım suçundan 13 yıl 4 ay, suç işlemeye tahrik suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

kapak-004121.jpg

BERAAT EDEN İSİMLER

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti. Tan'ın, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ile terör örgütü kurma suçundan beraatine karar verildi. Tan, hakkındaki diğer suçlamalardan da beraat etti. Eski Batman milletvekili Ayla Akat hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat, terör örgütü üyeliğinden ise 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Akat'ın tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi. Aysel Tuğluk beraat etti. Ayşe Yağcı'nın tahliyesine karar verildi. Aynur Aşan hakkında 9 yıl hapis cezası verildi.