KKTC’den Adalı cinayeti soruşturması için ilk yorum

Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in Gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin iddiaları doğrultusunda başlatılan soruşturmaya KKTC Eski İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’dan yorum geldi…

Muğla'da gözaltına alındıktan sonra savcılığa Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili bildiklerini dilekçeyle anlatan Atilla Peker’in iddiaları sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. KKTC'den cinayetle ilgili bilgi ve belge istenmesine karar verilen soruşturma KKTC'de de yankı buldu. 

Peker’in iddiaları doğrultusunda başlatılan soruşturmaya ilk yorum KKTC Eski İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’dan geldi. Halk TV canlı yayınına bağlanan Asım Akansoy:

''‘Cumhuriyet Başsavcılığı'nın böyle bir soruşturma başlatması çok önemli bir gelişme. Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için hem Türkiye'de hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde soruşturulması lazım. Birlikte yönetilmesi gerekiyor. Bizim elimizde konuyla ilgili çeşitli iddialar vardır. Bu iddialarla ilgili kişiler KKTC vatandaşı olabildiği gibi TC vatandaşı da olabiliyor. Ortak bir prosedür yürütülürse sonuca daha kısa sürede ulaşılabilir.

Mesele sadece Atilla Peker'in ifade ettikleri değildir. Orada önemli iddialar vardır. Bunlar tabi soruşturulacaktır. Ancak bizim polisimizin elinde çok daha geniş çaplı bir değerlendirme var" dedi.