Otopark çatışmasına 6 tutuklama: Kızını parka götüren baba öldürülmüştü

Otopark çatışmasına 6 tutuklama: Kızını parka götüren baba öldürülmüştü
Şişli'de çocuğunu parka götüren Okan Karaten'in ölümüne, bir motokuryenin de yaralanmasına neden olan silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Girdikleri çatışmada Okan Karaten'in (38) ölümüne neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli, bugün, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden Halis Y., sorgularının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 6 şüpheli ise, "Olası kastla adam öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu? 

Şişli İnönü Mahallesi Yeni Nalbant Sokak üzerinde geçtiğimiz cuma günü saat 18.15 sıralarında iki grup arasında önce kavga ardından uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma çıktı. Çocuğunu parka götüren Okan Karaten başından vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganların silahlarından çıkan kurşunlardan biri de yine tesadüfen olay yerine bulunan Kurye Mazlum T.'ye isabet etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada silahlı çatışma ile ilgili emlakçılık ve otel işletmeciliği yapan Halis Y.(56), Ahmet A.(55) ve Gültekin E.A.(26) ile karşı taraftan Cem İ.(36), Osman T.(28) ve İslam A.(21), Berkay G.(27) yakalanarak gözaltına alındı.

DHA