Kızılay Başkanı Kerem Kınık, cihatçı doktorla çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, cihatçı doktorla çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 2 gazeteciyi kaçırma olayına karıştığı ve IŞİD militanı olduğu iddia edilen doktor Shajul Islam ile fotoğraf çektirip Twitter'da paylaştı. Kınık, tepkiler üzerine paylaşımı sildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, İdlib'de cihatçıların kontrol ettiği bir hastaneye ziyaret düzenledi.

soL'da yer alan habere göre; ziyareti sırasında geçmişte 2 gazeteciyi kaçırma olayına karıştığı ve IŞİD militanı olduğu iddia edilen Shajul Islam isimli İngiltere vatandaşı cerrah çektirdiği fotoğrafı Twitter üzerinden paylaşan Kınık, gelen tepkiler üzerine attığı paylaşımını sildi.

Islam'ın, 2016 yılında bir İngiliz bir de Hollandalı gazetecinin cihatçılar tarafından kaçırılması olayına karıştığı iddia edilmişti. 

kinik.jpeg

Daha önce de karşımıza çıkmıştı

DW Türkçe'de "TSK'nin cihatçıların yanında ne işi var?" başlıklı yazısında Shajul Islam'ın bir paylaşımından söz eden Banu Güven, Islam'ın bir tespitini paylaşmıştı.

Güven yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Shajul Islam adını kullanan bu doktor, Twitter paylaşımlarından birinde İdlib'deki hastaneye cihatçılarla beraber yaralı Türk askerlerinin de geldiğini, onları da tedavi ettiklerini belirtiyordu: "Şu an Serakib bölgesine yönelik geniş çaplı bir çatışma olduğunu anlıyoruz. Hastanemize yaralı Türk askerleri de geliyor. Anlaşılan o ki, Heyet Tahrir el-Şam, Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri ortak bir operasyon yapıyorlar."

Bilindiği üzere Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) Türkiye tarafından da terörist olarak kabul edilen bir örgüt. 

Etiketler :