Kız arkadaşının annesini bilezikleri için öldürdü: Adli Tıp raporunu kabul etmedi

Kız arkadaşının annesini bilezikleri için öldürdü: Adli Tıp raporunu kabul etmedi
Aydın'ın Efeler ilçesinde kız arkadaşının annesini bilezikleri için öldüren Nuri Bozkurt'un yargılandığı davanın 2'nci duruşması bugün görüldü. Mahkemede Bozkurt, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen 'akli dengesi yerindedir' raporuna itiraz ederek, kendini savunmak için ek süre istedi. Mahkeme, sanığın talebini kabul edip duruşmayı erteledi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen olayda, 1 Şubat 2024 tarihinde, bir kişinin bağırarak yardım istediğini duyanlar durumu polise bildirdi. Bunun olay yerine, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Adrese giren ekipler, Semra Kocaman'ın bıçaklanarak öldürülmüş halde cansız bedeniyle karşılaştı.

Kocaman'ın cansız bedeni, polisin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü.

Polis, şüpheli olarak Kocaman'ın eşi M.K., kızı F.K. ve kızının erkek arkadaşı Nuri Bozkurt'u gözaltına aldı.

kiz-arkadasinin-annesini-bilezikleri-ici-700155-207268-1.jpg

BİLEZİK İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Alınan ifade ve araştırmada, Kocaman'ın eşi ve kızının olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra eve geldikleri tespit edildi.

Şüphelilerden Nuri Bozkurt ise ifadesinde suçunu itiraf etti. Bozkurt, Kocaman'ın kolundaki altın bilezikleri almaya çalıştığını, direnince de öldürdüğünü söyledi.

kiz-arkadasinin-annesini-bilezikleri-ici-700153-207268-1.jpg

TUTUKLANDI

Bozkurt, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Semra Kocaman’ın eşi M.K. ile kızı F.K. ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmanın ardından Nuri Bozkurt hakkında 'kasten öldürme, ‘silahla yağma’, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘suçun delillerini gizlemek amacıyla öldürme' suçlarından dava açıldı.

kiz-arkadasinin-annesini-bilezikleri-ici-700152-207268-1.jpg

2'NCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık Bozkurt ve avukatı yer aldı.

Mahkeme heyeti, ilk duruşmada Semra Kocaman'ın kolundaki bilezikleri almaya çalıştığını, direnince de karnından bıçak darbeleriyle öldürdüğünü itiraf eden tutuklu sanık Nuri Bozkurt için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen 'akli dengesinin yerinde olup, olmadığını' belirtir raporun mahkemeye ulaştığı bildirildi.

Raporda, sanık Bozkurt'un akli dengesinin yerinde olduğunun belirtildiği bildirildi.

kiz-arkadasinin-annesini-bilezikleri-ici-700154-207268-1.jpg

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık Nuri Bozkurt, mahkemedeki savunmasında, olay anında cinnet getirdiğini belirtip, "Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu da kabul etmiyorum. Kendimi savunabilmek için sizlerden süre talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)