Kışkırtıcı imamın son durumu ne? Müftü açıkladı

Kışkırtıcı imamın son durumu ne? Müftü açıkladı
Doktorların meslektaşlarının öldürülmesi üzerine 2 gün grev kararı alan sağlıkçılara ilişkin camide halkı kışkırtıcı konuşan ve hakkında soruşturma başlatılan Konya Selçuklu Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür'ün son durumu merak ediliyordu. Konya İl Müftüsü Ali Öğe, sözkonusu imamın halen görevde olduğunu belirtti.

Konya Şehir Hastanesi'nde Doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından sağlıkçılar şiddete karşı önlem alınmadığı gerekçesiyle iki günlük iş bırakma eylemi yaptı. Konya Selçuklu Kayalar Camii imamı Ahmet Gür ise 8 Temmuz'da camide verdiği vaazda halkı doktorlara karşı kışkırttı.

'Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?'

İmam Ahmet Gür, "Doktor öldürüldü diye bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine… Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Günlük tedavi gören adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktor da dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin! Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun" sözlerini sarf etti ve bu sözler sosyal medyada yayılınca büyük tepki topladı.

Soruşturma başlatılmıştı

Diyanet, Valilik ve Başsavcılık'ın soruşturma başlattığı İmam Ahmet Gür hakkında bir karar verilip verilmediği ise kamuoyunda merak uyandırdı.

Görevden alınmadı

Halk TV'den İnan Demirel'in edindiği bilgiye göre; Konya İl Müftüsü Ali Öğe, müfettişlerin incelemesinin devam ettiğini ve imamın açığa alınmasının muhtemel olduğunu söyledi. Müftünün verdiği bilgiye göre İmam Ahmet Gür'ün görev yeri de değiştirilerek Selçuklu ilçesindeki bir başka camide görevlendirildi.

Kaynak:halktv.com.tr