Kısıtlamaya rağmen yüzlerce kişi İsrail'i protesto etmek için sokaklara çıktı

Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Türkiye'nin birçok ilinde binlerce kişi, İsrail’in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıktı. İstanbul’da da çok sayıda kişi İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen İstanbul, Ankara ve birçok ilde İsrail'i protestoları gerçekleşti. 

aw317346-04.jpg

İstanbul’da, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek için İsrail Başkonsolosluğu önünde yüzlerce kişinin katılımıyla protestosu düzenlendi.

aw317346-10.jpg

Ellerinde Filistin bayrağı ve pankartlarla yürüyerek konsolosluk önüne gelen protestocular, sloganlar atarak İsrail'e olan tepkilerini gösterdi.

aw317346-09.jpg

 

aw317346-07.jpg

TBMM'nin önünde başladı 

Öte yandan Ankara'da da İsrail'in saldırılarına karşı TBMM önünde başlayan yürüyüş, İsrail Büyükelçiliği konutu önüne kadar devam etti.

İstanbul ve Ankara dışında İsrail'in saldırılarına karşı Adana'daki 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 2 bin kişi  ABD Konsolosluğu önünde toplandı. 

012000694-turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874408-5.jpeg

Polis, protestocuların bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemli alırken, eylemciler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı.

Sivil toplum temsilcileri tek tek mikrofonu ellerine alarak İsrail'in saldırılarını lanetledi. Konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce kişi, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Filistin'e destek için kentte tur attı.

ekran-resmi-2021-05-11-02-14-35.png

Tokat, Niğde, Şırnak, Çanakkale, Ordu, Diyarbakır, Tekirdağ, Yalova, Van ve çok daha fazla ilde çok sayıda sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sivillere saldırısını protesto etmek için bir araya gelip açıklamalar yaptı. 

Kaynak: Ajanslar 

Etiketler :