Doping nedeniyle kırmızı bültenle aranıyordu İstanbul'da yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu suçlarından aranan şahıslara yönelik operasyon yaptı. 81 kişi yakalandı. “Doping, Kara Para Aklama ve Uyuşturucu” suçlarından ötürü Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan İsveç uyruklu firari Alexander Gustafsson da Beşiktaş’ta gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, geçmişte işledikleri uyuşturucu suçlarından ötürü tutuksuz yargılanırken hapis cezaları kesinleşen ve aranan firarilere yönelik "Aranan Şahıslar Uygulaması" yaptı. "Uyuşturucu Madde Ticareti, Kara Para Aklama ve Doping" suçlarından ötürü Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) tarafından Kırmızı Bülten ile aranan ve 11 yıl 8 ay hapis cezası bulunan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander Gustafsson (32), Özel Harekat Polisleri'nin de katıldığı operasyonla yakalanarak polonya uyruklu bir kişi adına düzenlenmiş kimlikle Beşiktaş'ta gözaltına alındı.

DOPİNG SUÇUNDAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Sporculara doping içerikli madde ve ilaçlar sattığı iddia edilen ve İstanbul Beşiktaş'ta saklandığı lüks evde yakalanan Alexander Gustafsson'un üzerinden Aleksander Kawa ismine düzenlenmiş bir sahte kimlik çıktı. İsveç resmi makamlarının iade talebiyle Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Alexander Gustafsson'un "Kripto Network" internet sitesi üzerinden uyuşturucu madde ticareti yaptığı, 2022 yılında 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve uluslararası düzeyde arandığı iddia edildi. Uyuşturucu suçlarından ötürü 12 yıldan 24 yıla kadar kesinleşmiş farklı hapis cezaları bulunan 8 firari daha operasyonlarla yakalandı. 10 yıl ve altında sürelerle kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 54 firari de gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti'nin 07 Temmuz ile 22 Temmuz 2024 tarihleri arasında yaptığı çalışmada toplam 81 kişi gözaltına alındı.

86027.jpg

Kaynak:halktv.com.tr