Kiralar Artıyor Gerilim Tırmanıyor! Ev Sahibi ve Kiracı Tartışmaları Ölümle Bitiyor...

Kiralar Artıyor Gerilim Tırmanıyor! Ev Sahibi ve Kiracı Tartışmaları Ölümle Bitiyor...
Türkiye'de etkisini her geçen gün daha çok hissettiren ekonomik kriz, kira zammı tartışmalarını tırmandırdı. Bu tartışmalar kiracı ve ev sahipleri arasında büyük kavgalara yol açmaya başladı. Kavgalar sonucu can kayıpları ve yaralanmalar gündeme geldi. Son bir ayda yaşanan ev sahibi ve kiracı kavgalarında 4 kişi hayatını kaybederken 9 kişi yaralandı.

Türkiye’de günden güne derinleşen yoksulluğun en keskin yansımalarından biri de barınma krizi olarak göze çarpıyor. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon kiracı, 15 milyon da kendi konutunda oturan ev sahibi var. TÜİK verilerine göre yıl ortası itibariyle kira artışı son bir yılda yüzde 76’ya vardı. Geçen yıl paylaşılan verilerde bu rakam yüzde 22.8 idi. 1 yıllık süre zarfında artış neredeyse 3 katı oldu.

Her ne kadar hükümet yetkilileri, "Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerli olacak” deseler de kararlar yurttaşın derdine çare olmuyor.. Bu korkunç artış toplumda ciddi bir çatışma ve huzursuzluk ortamına sebebiyet veriyor.

Son 1 ayda Türkiye’nin pek çok ilinde çok sayıda yaralama ve cinayete varan ev sahibi - kiracı gerilimi yaşandı.

İstanbul'da Kira Tartışması Can Aldı!

basliksiz-7.jpg

İstanbul Esenyurtta yabancı uyruklu bir kişi kira tartışması sonucu ev sahibinin oğlu tarafından silahla vurularak öldürüldü. Cinayeti işleyen kişi, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Yine İstanbul Büyükçekmece’de ev sahibi ile kiracısı arasında çıkan zam tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Ev sahibinin oğlu da olaya karıştı. Tartışmanın büyümesi sonrası ev sahibinin oğlu kiracıyı silahı ile ateş ederek yaraladı. Kiracı yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardında kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul Beylikdüzü’nde oturduğu evden çıkarmak istediği kiracısının kapısına dayanan ev sahibi ve yakınları, kapıyı tekmeleyip kiracıyı dakikalarca tehdit etti. Kiracı bu anları cep telefonuyla kaydetti. Daha sonra videoyu gören ev sahibi ve yakınları yaptıklarını inkar etti. Kiracı konu hakkında polise giderek şikayetçi oldu.

15 yıllık kiracısını çocuğunun önünde öldürdü

İstanbul Gaziosmanpaşa’da tüm Türkiye’yi sarsan bir ev sahibi - kiracı cinayeti yaşandı. Ev sahibi ile kiracı arasında telefonda başlayan tartışma sokağa taştı. Ev sahibi yanında getirdiği silahı ile 15 yıllık kiracısını çocuğunun gözünün önünde öldürdü. Cinayet sonrası olay yerinden kaçan katil zanlısı daha sonra emniyete giderek teslim oldu.

basliksiz-8.jpg

İzmir’in Balçova ilçesinde kira artışı tartışmasında 68 yaşındaki ev sahibi, 60 yaşındaki kiracısını bıçakla karnından ve kolundan yaraladı. Yaralanan kiracı hastaneye kaldırıldı. Ev sahibi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sokak Ortasında Çatışma: Silahlar, demir çubuklar, tornavidalar

Benzer bir olay Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşandı. Ev sahibi ile yabancı uyruklu kiracısı arasında kira meselesi üzerinden tartışma çıktı. Çevre esnafında karıştığı olay da tornavida ve demir çubuklar dahi kullanıldı. Kavgada 5 kişi yaralanırken 4 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2 kişi tutuklandı.

basliksiz-15.jpg

Mersin’in Toroslar ilçesinde ev sahibi ile kiracısı arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kiracının sokak ortasında silah ateş ettiği ev sahibi hayatını kaybetti. Katil zanlısı mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi. Zanlıyı linçten polis kurtardı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bıçakla saldırdı: Hayatını kaybetti

Son olarak geçtiğimiz günlerde Rize’de kira artışı nedeniyle çıkan kavgada ev sahibinin bıçakla saldırdığı kiracısının akrabası hayatını kaybetti. Olayda 2 kişi de yaralandı. Olay sonrası şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.

basliksiz-14.jpg

Son 1 ayda yaşanan tüm bu olaylarda toplamda 4 kişi hayatını kaybederken, 9 kişide yaralandı. Cinayete ve yaralamalara karışan 8 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:halktv.com.tr