Kiralama Alışkanlıkları Değişti: Ayda 95 TL'ye Akıllı Saat, 160 Liraya Robot Süpürge

Kiralama Alışkanlıkları Değişti: Ayda 95 TL'ye Akıllı Saat, 160 Liraya Robot Süpürge
Türkiye'deki ekonomik kriz, vatandaşları alışveriş alışkanlıklarını da değiştirmeye itiyor. Pahalı ürünler yerine kiralama seçeneği daha cazip hale geliyor. Vatandaşlar ayda 95 TL ödeyerek akıllı saat, 250 TL ödeyerek akıllı telefon ve 160 TL ödeyerek robot süpürge kiralamaya başladı.

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alışveriş alışkanlıkları değişti. Kıt kanaat geçinen vatandaşlar kiralık ürünlere talep attırdı. Eskiden 'Kiralama' denilince akla ilk olarak otomobil gelirdi ancak vatandaşlar şimdi akıllı saat, robot süpürge kiralamaya başladı.

Türkiye Gazetesi'nden Önder Çelik’in haberine göre, özellikle yazın gelmesiyle tatil için yazlıklarına gidenler teknoloji ürünlerinden ev aletlerine, e-Mobilite ürünlerinden anne bebek ürünlerine kadar birçok ürünü dönemsel olarak kullanabiliyor.

kiralama-aliskanliklari-degisti-akilli-saat-robot-supurge-kahve-makinasi.jpg

HAVA TEMİZLEYİCİ KİRALANIYOR...

Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı Erdem, kiralama sebeplerinin herkes için değiştiğini ifade ederek; kiminin her yıl yurt dışından ziyarete gelen torunu için oto koltuğu kiraladığını, kiminin de final döneminde bozulduğu için bilgisayar kiraladığını, kiminin ise altın gününde misafirlerini rahat ettirmek için hava temizleyici kiraladığını söyledi.

akilli-saat.jpg

AKILLI SAAT, ROBOT SÜPÜRGE...

Erdem, akıllı saat ve robot süpürgelerin de kiralandığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

"1 aydan 18 aya kadar farklı kira süreleri mevcut. Kullanıcılar ayda 95 TL’den başlayan fiyatlarla akıllı saat, 250 TL’den başlayan fiyatlarla akıllı telefon ve 160 TL’den başlayan fiyatlarla robot süpürge kiralayabiliyor. Kullanıcılar kira sürelerini uzatıp aylık ödeme tutarlarını düşünebiliyorlar.

Robot süpürge, elektrikli motosiklet, kahve makinesi yazlıkçıların kiralamak için tercih ettiği öne çıkan ürünler arasında yer alıyor."