Kimlik bilgileri satıldı mı çalındı mı?

Kimlik bilgileri satıldı mı çalındı mı?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bilgilerin satıldığını öne sürdü. Bakan, "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından bir skandalı paylaştı.

Bir video paylaşan Bakan, "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor" ifadesini kullanarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bu bilgiler çalınmış mıdır? Satılmış mıdır?" dedi.

CHP'li Bakan şöyle devam etti:

Bu rezaletin sorumlusu kim? E-devlette olması gereken bilgilere bir internet sitesinde VPN ile bağlantı kurup rastgele bir e-posta ile ulaşabilirsiniz. Sorgulama için ücret istiyor. Kredi kartından para yükleyip bu bilgiler satın alınabiliyor.

Devletin elinde olması gereken tüm vatandaşların en mahrem bilgilerine nasıl ulaşılabilir? Devletin harim-i ismetine ikinci defa girilmiş oldu. Birincisi FETÖ’nün kozmik odaya girmesiydi ikincisi ise budur. Bunun sorumlusu Süleyman Soylu biraz onurun varsa istifa et.

Bu bilgiler sadece bu internet sitesinde olsa iyi Telegram’da da ücret karşılığı kimlik, telefon sorgulaması yapan bir çok grup var. Bu çok önemli güvenlik sorunudur. Tüm bilgilerimiz uluslararası istihbarat örgütlerinin elinde anlamına da gelir.

Etiketler :