Kiliseye zorla girmeye çalıştılar: 11 yıla kadar hapis isteniyor

Eskişehir’de bir Protestan kilisesine saldırarak tehditte bulunan Aykut K. ve Halil D. hakkında 4 yıl ile 11 yıl arasında hapis cezası talep edildi.

Eskişehir’de, içki içtikten sonra Protestan kilisesine zorla girmeye çalıştıkları ve kilise görevlilerini tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan Aykut K. (32) ve akrabası Halil D. (42) hakkında dava açıldı.

Geçen yıl kasım ayında, Tepebaşı ilçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Eskişehir Protestan Kilisesi’ne giderek pencereleri ve kapıyı yumruklayan Aykut K. ve Halil D., kilisenin kapısını açarak pastör Artun Tokatlı ve diğer kişilere 'Yahudi misiniz, İsrailli misiniz? Sizi yakarım' şeklinde tehditlerde bulundu. Olay yerinden kaçan şüpheliler, pastörün şikayeti üzerine yakalandı.

Yapılan sağlık kontrolünde, Aykut K.’nin 2,16, Halil D.’nin ise 3,27 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şüpheliler, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nde ifadeleri alındıktan sonra 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, birden fazla kişiyle tehdit, cebir veya tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından tutuklandı.

'ÇOK ALKOL ALDIK, HATIRLAMIYORUZ'

9 gün hapishanede kaldıktan sonra tahliye edilen Aykut K. ve Halil D. hakkında, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanıklar, ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyip, çok alkol aldıklarını ve olayın detaylarını hatırlamadıklarını belirtti.

85518-4.jpg

85518-3.jpg

85518-2.jpg

85518.jpg

Kaynak:DHA