Kılıçdaroğlu'ndan Truss’ın 'göçmen planı'na tepki: ‘Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız’

Kılıçdaroğlu'ndan Truss’ın 'göçmen planı'na tepki: ‘Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliği için aday olan Dışişleri Bakanı Lis Truss'ın, göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına Türkiye'yi de katmak istediği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız" dedi.

İngiltere'de başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın sığınmacıların Ruanda'ya gönderileceği programa Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek genişletmeyi planladığı iddialarına tepkiler sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, ABD'nin Türkiye hakkında F-16 kararıyla ilgili yaptığı paylaşımı alıntılayarak tepki gösterdi.

F-16 kararıyla ilgili olarak "Erdoğan ucuz propagandalar dışında elle tutulur hiçbir şeyi bu ülkeye kazandıracak durumda değildir. Öyle ‘dış güçler’ demeyi falan bıraksınlar. Batı, Erdoğan rejimine düşman değildir. İddia ediyorum, Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere Dışişleri Bakanı, Başbakan olursa Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de göçmen gönderilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız.”