Kılıçdaroğlu'ndan teskere tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan teskere tepkisi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından teskereye bir kez daha 'hayır' dedi. Kılıçdaroğlu, "Milletin evlatlarını ateşe atan Şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye ilişkin grup toplantısında hayır oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

Toplantıda, "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun" diyen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından da konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan Şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye “Hayır!” diyeceğiz." ifadelerini kullandı.