Kılıçdaroğlu’ndan Suriye mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye mesajı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz. İnşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi, onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarının da bulunduğu 2021 Hatay Expo Lansmanı’na katılarak konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yürekten kutladığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “Kenti tanıtmak öncelikle belediye başkanlarına düşer. Bu kent sıradan bir kent değildir. Bu kentin tanıtımı için belediye başkanımızın gösterdiği çaba takdire değerdir” dedi.

chp-4.jpg

'Suriyelileri kendi ülkelerine göndereceğiz'

Suriyeli sığınmacıların durumuna da değinen Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle devam etti:

Zaman zaman şikayet edilir Suriyeli kardeşlerimizden. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var?
Ama göreceksiniz. İnşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi, onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz.

Suriye'de barışı sağlayacağız. Suriye'de huzuru sağlayacağız. Bütün bunların hepsini gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Öncelikle Suriye ile barışacağız. Bütün komşularımızla barışacağız. Karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız.

Döneceğiz Avrupa Birliği'ne diyeceğiz ki, ‘Suriyeli kardeşlerimizin Suriye'de evleri, yolları, okulları, hastaneleri, kreşleri yok. Bunların yapılması lazım. Bunların tamamını yapacağız.’

Bu kardeşlerimizin güvenceye de ihtiyaçları var. O güvenceyi de sağlayacağız. Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşayacaklar. Hatay'daki iş dünyasına, Gaziantep'teki iş dünyasına diyeceğiz ki ‘Oralarda yatırımlar' yapın. Teşvik edeceğiz.

Onlardan istediğimiz yaptıkları yatırımların karşılığında elde ettikleri dövizleri kendi ülkelerine getirmeleridir.