Kılıçdaroğlu'ndan Lula'ya tebrik mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Lula'ya tebrik mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brezilya'da seçimleri kazanan Lula da Silva'yı sosyal meyda hesabından tebrik etti.

Brezilya'da dün gerçekleşen kritik seçimlerin galibi solcu eski Devlet Başkanı Lula da Silva oldu. Lula da Silva'nın galibiyeti tüm dünyada yankı buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Lula da Silva'yı sosyal medya hesabından tebrik etti. Kılıçdaroğlu "Brezilya'da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde, otoriter ve kutuplaştırıcı siyasi anlayışa karşı; demokrasi, sosyal adalet ve geniş ittifak siyaset anlayışı ile seçimi kazanan @LulaOficial’ı kutluyor, seçim sonuçlarının Brezilya halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Latin Amerika tarihinde bir ilk

Lula'nın aşırı sağcı rakibi mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu ikinci tur sandıklarında yenmesinin ardından Brezilya da Kolombiya, Meksika, Arjantin, Şili ve Peru'nun da bulunduğu sol bloğa katılmış oldu. Latin Amerika tarihinde ilk kez 6 büyük ülke, Brezilya, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Peru, Şili sol yönetimler tarafından yönetiliyor.

Ne olmuştu?

Seçimlerinin ikinci turunda solcu aday Lula oyların yaklaşık yüzde 51'ini alırken, Bolsanaro yüzde 49 ile kaybetmişti.