Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik "O vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerine CHP Lideri'nden cevap geldi. Kılıçdaroğlu, "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "O vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerine yanıt vererek, "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!" dedi.

'Ben de iron man'

Ayrıca, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş da Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik "O vergi memuru ama ben ekonomistim" sözlerini ti'ye aldı. Baş, sosyal medya platformu Twitter'dan bir tweet'i alıntılayarak, "Ben de iron man" dedi.

adsiz-tasarim-2022-03-31t171635-836.png

*Editörün Notu: Iron Man(Demir Adam), çizgi roman şirketi Marvel Comics tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görülen kurgusal karakterdir. Gerçek isminin Anthony Edward Stark olmasına karşın daha çok Tony Stark olarak tanınmaktadır.

Çizgi roman tarihi boyunca Iron Man, Avengers ekibinin kurucu üyelerinden biri olmuştur ve çeşitli çizgi roman serilerinde yer almıştır. Marvel, çizgi romanlardan sonra animasyon dizilerinde ve filmlerde de Iron Man'e yer vermiştir. Marvel Sinematik Evreni'nde Tony Stark / Iron Man karakteri Robert Downey Jr. tarafından canlandırılmıştır.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamu-özel iş birliği ile yapılan projelere yönelik eleştirileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hatırlatılmış ve Erdoğan'a "Siz bu projelere gelen eleştirilerin sebebinin sadece yapılma tarzından mı yoksa başka bir sebepten kaynaklandığını mı düşünüyorsunuz?" sorusu sorulmuştu. Erdoğan şunları kaydetmişti:

"Hazine'den 1 kuruş para çıkmayan böyle dev yatırımlar için kalkıp da kredi alsanız, bu kredinin faiz hesabını yapın. Bu faiz hesabı acaba nereye varır? Bu faiz hesaplamasını yaptığınız zaman ona, o yıl yapacağınız ödemeyi buluyor mu? Bulmaz. Biz bunların hesaplarını çok yaptık. O vergi memuru ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu. İşim benim bu işlerle geçti. Ama ona bundan sonra zaten vergi memurluğu da vermezler çünkü SSK'de genel müdürken orayı batırdı. Rahmetli Savaş Ay programında, onun dönemindeki hastanelerin halini göstermişti, o zaman bu işin hesabını ona nasıl sormuştu. O yavrular, insanlar imkansızlıklar sebebiyle o hastanelerde ne hale düşmüştü, o günleri hatırlayalım"